Dilara gülsün diye Essen seferber oldu

Güncelleme Tarihi:

Dilara gülsün diye Essen seferber oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 09:42

Almanya'daki Türk dernekleri, sanatçılar, esnaf; kanser hastası Dilara Fidanboy için seferber olup moralini yüksek tutmak için çok özel bir gece düzenlediler.

Haberin Devamı

Almanya'nın Essen kentinde yaşayan Emine ve Mehmet Fidanboy çiftinin dört çocuğundan biri Dilara Fidanboy’a geçen eylülde pankreas kanseri teşhisi konuldu.

Essen Üniversite Kliniği’nde bir dizi ameliyat geçiren 19 yaşındaki Dilara Fidanboy’un pankreasının bir bölümü ve dalağı alındı. Buna rağmen Dilara hastalığı atlatamadı.

Dilara Fidanboy, hastalığı yenmek için hem ağır terapilere devam ediyor hem de moralini yüksek tutmaya çalışıyor. Sevenleri ve ailesi, Dilara’ya moral vermek için çok özel bir gece düzenledi.

Dilara gülsün diye Essen seferber oldu

Emine Fidanboy, Dilara Fidanboy, Mehmet Fidanboy

Dayısı, müzisyen tanıdıkları ve Oberhausen’de faaliyet gösteren Umut Yolu Derneği’nin işbirliğiyle Prenses Düğün Salonu’nda gece düzenlendi. Salon sahibi de Dilara’ya destek olmak için ücret almadı. Essenli sanatçılar Suna Gül, Deniz Uğursoy, Davut Manço, Gökhan Erol, Prens Erkan Serçe, Gökhan Tatlı, Özlem Özçelik ve daha pek çok sürpriz isim geceye gönüllü katıldı.

DUVAKSIZ GELİNLİK

Dilara Fidanboy, salona duvağı takılmamış gelinliği andıran beyaz bir elbiseyle geldi. Müzik eşliğinde arkadaşlarıyla, sevenleriyle bol bol dans etti, gece boyunca etrafına gülücükler saçtı. Gözlerindeki sevinç, ışıltı, enerji, peşini bırakmayan amansız bir hastalıkla boğuşan, ağır ilaç tedavilerinden geçen bir kızdan eser yoktu. Arkadaşları kendisine çiçekler getirdi, hediyeler verdi. Gecenin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven ve yönetim kurulu da Dilara’ya Hollanda’da deniz kenarında bir haftalık bir tatil hediye etti. 

Dilara gülsün diye Essen seferber oldu

Dilara Fidanboy, kanser hastası çocuklara yardım kampanyalarıyla ünlü Umut Yolu Derneği yöneticileriyle.

'İYİLEŞİNCE YİNE YAPARIZ'

Dilara Fidansoy, hastalığından dolayı şu sırada okula gidemiyor. Öğretmenleri, derslerinin aksamaması için evine giden Dilara’ya ders veriyor. Dansı, müziği çok sevdiğini ve oyuncu olmak istediğini söylüyor Dilara... Kendisi için moral gecesi düzenlenmesine çok sevinen Dilara, “Bu gece çok eğlendim, çok mutlu oldum, benim için bu geceyi düzenleyenlere, geceye zaman ayırıp gelenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah tamamen iyileşince yine bir gece yaparız sağlığımı kutlarız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!