Dezenformasyon rahatsız edici

Güncelleme Tarihi:

Dezenformasyon rahatsız edici
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 00:00

ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, “Füze kalkanı ile ilgili ne yazık ki çok ciddi bir dezenformasyon var. Bu da bölge halkını rahatsız etmek, ülkemizi rahatsız etmeye yöneliktir” dedi. Erdoğan, Başkan Obama ile bugün görüşeceğini vurguladı.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Obama ile bugün yapacağı görüşmede bölgeye ilişkin tüm konuların ele alınacağını söyledi. Erdoğan füze savunma sistemini de görüşeceklerini belirterek, “Füze kalkanı ile ilgili konuda yine ne yazık ki çok ciddi bir dezenformasyon var. Bu da bölge halkını rahatsız etmek, ülkemizi rahatsız etmeye yöneliktir. Biz bir NATO ülkesiyiz, Malatya Kürecik’te NATO’nun böyle bir üssü vardı, aynı yerde yeniden böyle bir radar üssü kuruluyor. Yapılan İsrail’i korumaya yöneliktir deniyor. Arkadaşlar İsrail NATO’nun bir üyesi, mensubu değil. Bunu geçmişte olsaydı aynı zihniyet, aynı kafa bu defa Rusya’ya yöneliktir diyecekti, şimdi de İran’a yöneliktir diyor. Burada kurulan füze kalkanı değildir, o Polonya’dadır. Buradaki radar üssüdür. NATO oraya savunma füzesi yerleştirecekse o ayrı bir konu. Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok” dedi.

Göğsümü gere gere

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın PKK ile görüşmelere katılması konusunda da görüşlerini açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

‘Benim şahsımın veya hükümet üyesi arkadaşlarımın hatta hatta MKYK vesaire, buradaki arkadaşlarımdan birisinin, ispat etsinler’ dedim, ‘ispat edemezlerse, şerefsizdirler, alçaktırlar’ dedim. Ne oldu? İspat ettiler mi? Devletin görevlisi MİT Müsteşarı herkesle görüşme yapar. Sadece terör örgütü mensubuyla değil, başkalarıyla da yapar. Niye? İz sürecek, suçluyu tespit edecek, bununla ilgili onun görevi bu zaten. Benim özel temsilcim olarak da giden, yine devlet görevlisi olarak Müsteşar Yardımcılığı döneminde göndermişimdir, bir devlet görevlisidir. Kiminle gitmiştir, yine MİT Müsteşarıyla beraber gitmiştir. Bunlardan kaçan birisi değilim ki, bunları söyleyen birisiyim, söylemiş birisiyim ve bunu göğsümü gere gere yine söylüyorum, dün de söyledim, bugün de söylerim, yarın da söylerim, devlet böyle bir kurumdur, böyle bir müessesedir.

MİT’i vurmayın

Nereden sızmıştır, nasıl sızmıştır bunun bütün teknik incelemelerini MİT yapmıştır, yapmaktadır. Müsaade edin de bu tür şeyleri MİT kamuoyuyla paylaşma durumuna girmesin. Kimse de bunun üzerinden kalkıp istihbarat teşkilatını vurmaya yönelmesin.

Anamuhalefet partisi ve muhalefet önce siyasi terimleri, kavramları iyi öğrenemedikleri için gerçekten Türkiye siyasette şu anda bir sıkıntıyı yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hiçbir zaman devlet adıyla veyahutta bu tür kişilerle görüşme yapamaz diye bir yaklaşımın içerisinde olmamıştır. Hükümet olarak biz yapmadık, ama devlet olarak bu görüşmeleri yaptığımızı ben parlamentoda dile getirdim. Tutanaklara bakılırsa orada bunlar görülür.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!