Demirel: 1 cente bile muhtacız

Güncelleme Tarihi:

Demirel: 1 cente bile muhtacız
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 11:48

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ülkeyi 70 cente muhtaç etmekle suçlayan Başbakan Bülent Ecevit'e 20 yıl sonra yanıt verdi: "Şu anda 70 cente değil, bir cente muhtaç durumdayız. 100 cent olsa ne olacak, kullanamadıktan sonra."

Haberin Devamı

Süleyman Demirel, Politika dergisinin son sayısında yayınlanan söyleşisinde ekonomik krizden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Hükümet'i yanlış ekonomik poliktikalar izlemekle suçlayan Demirel, 20 yıl önce kendisini ülkeyi 70 cente muhtaç etmekle suçlayan Başbakan Ecevit'e de yanıt vererek, "Şu anda 70 cente değil, bir cente muhtaç durumdayız, bir cente. 100 cent olsa ne olacak kullanamadıktan sonra" diye konuştu.

Başbakan Ecevit ve ortaklarının hükümetin alternatifi olmadığı yolundaki iddialarını eleştiren Demirel, alternatifsizliğin demokrasinin inkarı anlamına geldiğini söyledi. Alternatifsizliğin, çare çıkarmayan, yani hükümet çıkarmayan bir rejim olduğunu belirten Demirel, "Hükümet çıkarmayan bir demokrasi olmaz. Yönetilemeyen bir demokrasidir. Yani, yönetilemeyen demokrasi demek, işlemeyen ve felç olmuş bir demokrasi demektir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

25 BİN FABRİKADAN 15 BİNİ KAPANDI

Demirel, hükümetin seçimin zamanında yapılacağına ilişkin açıklamalarına da tepki gösterdi. Yapılan anketlerde bu hükümete inanmayanların oranının yüzde 79 çıktığına işaret eden Demirel, "Geriye ne kalıyor? Yüzde 21. Yüzde 21 size yeter mi? Yetmez. Zaten bu duruma gelince de, gerek halkın, gerek halkın, gerek kurumların size itimat etmesi ve sizin söylediklerinize inanması mümkün olmaz. Çünkü, zaten söylediğiniz şeyler tutmuyor" dedi.

GİDİN BAŞKASI GELSİN

Ekonomik kriz nedeniyle 25 bin fabrikadan 15 bininin kapandığını, 1 milyon 200 bin kişinin işsiz kaldığını, vatandaşın elektrik parasını ödeyemeyediğini, 775 bin kişinin kredi kartı yüzünden sıkıntıya girdiğini anlatan Demirel, "Ee bunlar iyi ise oturun kardeşim. İstediğiniz kadar oturun. Ama iyi değil. O zaman gidin. Gidin başkası gelsin. Hadise budur" dedi.

Demirel, kimse ile zoru olmadığını ama herşeyin demokratik kurallar çerçevesinde olmasını savunduğunu belirterek, "Yani yüksek irade halkın iradesidir. Halkın iradesinden alın meşruiyeti ve gücü, çıkın ortaya. Halka inanmıyorsanız, o zaman yapılacak iş yoktur diyemem. Halka inanacaksınız. Halk size öyle bir ders verecek ki, ona inanmadığınızdan dolayı çok pişman olacaksınız" ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!