Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 10:39

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı öncesi dışarıdaki vatandaşlara seslenen Davutoğlu'nun Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye seçim şarkısı eşliğinde salona girmesiyle partililer coştu. Kürsüye gelen Davutoğlu "Başkanlık sistemini, anayasal çerçevede yasama ve yürütmenin etkin olduğu, demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz. Bütün partileri, STK’ları, bu yeniden yapılandırma sürecine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yürütme erki de yasama ve yargı erki gibi anayasal denetime açık olacaktır" dedi

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu, seçim bildirgesini açıkladığı konuşmasında, 7 Haziran seçimleri için "alt limit" koydu. Davutoğlu, seçimlerde AKP'nin yüzde 35 oy oranında kalması halinde, Genel Başkanlık görevinden ayrılacağının işaretini verdi.

AK PARTİ TOPLANTISINDAN KARELER

İşte Davutoğlu'nun konuşmasının şifreleri.

* YÜZDE 35 OLURSA BIRAKIRIM MESAJI- Davutoğlu yüzde 35 vurgusunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran için koyduğu, CHP'nin oyların yüzde 35'ini alması hedefi üzerine yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun seçim hedefi yüzde 35 olarak koymasına karşılık Davutoğlu, "Yüzde 35'i burada telafuz etmektense, bu görevi bırakırdım. Biz yüzde 35'e değil, yüzde 55'e, yüzde 60'a yürüyoruz " dedi.

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin aday belirlemek için yaptığı ön seçime girmesinden de alaycı bir dille bahseden Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum. İlk defa bir seçim başarısına imza attı. CHP içindeki bir önseçimi kazandı. Yani seçim her zaman CHP içinde olsa, Kılıçdaroğlu hep başarılı olacak. Ama 7 Haziran milletin seçimi milletin seçimi" dedi.

Haberin Devamı

* CHP'YE ALKIŞLI REKLAM GÖNDERMESİ- Davutoğlu, konuşmasında isim vermeden, Amerikalı bir strateji şirketi ile seçim anlaşması yapan CHP'nin 7 Haziran seçimleri için izlediği reklam stratejisine de eleştirerek, şöyle dedi;
"Reklamcısını Amerika'dan getiren, talimatları yurt dışından alanlara karşı duruyoruz..."

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

* DEMİRTAŞ'A ÇOK SERT: "HAİN..." - Davutoğlu konuşmasında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a da çok sert yüklendi. Demirtaş'tan bahsederken "hain" kelimesini kullanan Davutoğlu, HDP'nin izlediği siyasedi de "bukalemun siyaseti" olarak nitelendirdi.
Davutoğlu, "Bu Demirtaş 6-7 Ekim olaylarında da aynı hainliği yapmıştır ve insanları isyana teşvik etmiştir. Demirtaş ve ekibine sesleniyorum.

Çıkın demokrasiyle ilgili tavrınızı açıkça ortaya koyun" dedi.

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

Haberin Devamı

* "HDP BİR PROJE..." - HDP'nin "bir proje" olduğunu söyleyen Davutoğlu, bunun AKP karşısında oluşan "şer cephesinin" ürünü olduğunu ifade etti.
"Karşımızda bir şer cephesi var. Bütün hesaplar AK Parti'nin yolunu kesmek için" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu; "HDP bir proje olarak gündeme getiriliyor.Biri Amerika'dan reklamcı getiriyor. Biri oralara gidip, geldikten sonra yeni bir anlayış getireceği söyleniyor."

* BAHÇELİ'YE SESLENDİ: "TEPKİ DEĞİL, VİZYONYA MEYDANA ÇIKIN" - Davutoğlu konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin de, bir vizyon ortaya koymak yerine, gerginlik ve çatışmadan gelecek tepki oylarını belediğini söyleyerek, "Bahçeli'nin hesabı hep şu oldu;
Acaba bir gerilim olur da, çatışma olur da, tepki oylarını toplayabilir miyim? Tepki oylarıyla değil, vizyonla meydana çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi, kimin olmadığını biliyor"

Haberin Devamı

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

* "SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL, TÜM DÜNYADA ADALET..." - AKP'nin seçim sloganı olan "daima adalet, daima kalkınma"ya atıfta bulunan Davutoğlu, konuşmasında adalet vurgusu yaptı. AKP kadrolarının, sadece Türkiye değil, "tüm dünyada" adaleti savunmaya çağıran Davutoğlu, "bu topraklarda yasakların sonu ak parti ile geldi" dedi. Davutoğlu salona, "Dünyada adaleti tesis etmeye var mısın?" çağrısı yaptı.

* KALKINMAYA İNCE AYAR

"NİCELİKSEL KALKINMA'DAN, NİTELİKSEL, DERİNLİKSEL KALKINMAYA..."

Davutoğlu, AKP'nin seçim sloganının ikinci bölümünü oluşturan "daima kalkınma" konusunda ise, bugüne kadar AKP'nin izlediği kalkınma politikalarına "ince ayar" yaptı.
Yapılacak yeni hamleyi, "geleceğe yürüyen küresel ikinci atılım hamlesi" olarak nitelendiren Davutoğlu, Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı dönemindeki kalkınma hamlesinden "niceliksel büyüme dönemi" olarak bahsetti ve şöyle dedi; "Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu kalkınmayı, gerçek, derinlikli ve nitelikli bir büyüme haline getireceğiz"
Davutoğlu, seçim beyannamesinde 350 sayfalık bölümün kalkınmaya ayrıldığını kaydederek, "bu bir inşa beyannemesidir " dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

* DAVUTOĞLU DA "KEFEN" DEDİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde sıkça kullandığı "kefen" metaforu, ilk kez Ahmet Davutoğlu tarafından da kullanıldı. Davutoğlu, Ankara Arena'daki aday tanıtım toplantısında, daha önce AKP Kongre ve toplantılarında yine Erdoğan tarafından çok sık kullanılan, "Alparslan" atfını da yaptı.
Davutoğlu, konuşmasında AKP'lilere hitaben, "Sizlerin karşısına Genel Başkan olarak değil, bir nefer gibi, beyaz kefenini giymiş Alparslan gibi çıkıyorum. AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım" dedi.

* 3 DÖNEMLİKLERE ÖZEL TEŞEKKÜR-Davutoğlu'nun konuşmasında bir başka dikkat çeken unsur ise, aralarında Başbakan Yardımcıları Ali Babacan, Bülent Arınç, Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay gibi, 3 dönem kuralına takılıp, AKP aday listesine giremeyen parti kurucularına özel selam vermesi oldu.

Haberin Devamı

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

Tüm salonu ayağa kalkarak, "erdemliler hareketi" olarak nitelendirdi, parti kurucularını selamlamaya çağırdı. Davutoğlu, "Ağabeylerimizi ve dava öncülerimizi selamlamanızı istiyorum. Benden çok onları selamlayın. Onlar işte şu ön sırada, o erdemliler hareketinin öncüleri, Türk siyasetine bir ahlak abidesi olarak geçtiler" dedi.

* EKRANDA "İKİNCİ YARI" YAZISI- Davutoğlu konuşurken, dev ekrana "Yeni Türkiye yolunca ikinci yarı başlıyor" yazısının yer alması dikkat çekti.

* "ERDOĞAN'IN MİRASI...." -Davutoğlu, konuşmasının başında "kurucu genel başkanımız" diyerek Erdoğan'ı da andı ve ona özel selam gönderdi. Davutoğlu'nun, "Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum" sözleri salonda büyük coşkuyla karşılandı. Erdoğan'la bir gece önce telefonla konuştuğunu da söyleyen Davutoğlu, "sizlere onun da selamını iletiyorum" dedi. AKP Genel Başkanı Davutoğlu'nun konuşmasında dikkat çeken bir unsur da, AKP'den "Erdoğan'ın mirası" olarak bahsetmesi oldu.
Davutoğlu, "Miras üzerinde, yeni bir meydana ve yeni bir zafere yürüyoruz. Yeni zaferimiz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun. Bu dava bize onun emanetidir. Bizim davamız, bir vefa, bir erdem, bir ahlak davasıdır. Siyasi rant ya da ekonomik rant davası değildir" diye konuştu.

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

* KEDİLERİ ES GEÇMEDİ- Son dönemde elektrik kesintileri ve trafo önünden geçen kedi görüntülerinin yer aldığı CHP seçim reklamlarına atıf yapan Davutoğlu da kedileri es geçmedi. Davutoğlu, CHP'ye, "Amerika'dan ithal alkış propagandaları ve kedilerle bu işi çözemezsin, bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor" dedi.

* YENİ SLOGAN, YENİ ŞARKI... - AKP, 7 Haziran seçimlerinde kullanacağı yeni slogan ve yeni şarkıyı ilk kez tanıttı.
AKP'nin 7 Haziran seçimleri için sloganı "Daima Adalet, Daima Kalkınma" olarak belirlendi.
Slogan da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını yapacağı ve AKP adaylarının tanıtılacağı Ankara Arena'da dev ekranlara yansıtıldı.
Davutoğlu ve eşi Sare Hanım'ın salona girişinde AKP'nin yeni seçim şarkısı da ilk kez çalındı. Mehter Marşı ezgileri taşıyan "Biz Yeni Türkiye'yiz" şarkısı, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

DAVUTOĞLU, AKP'NİN MİLLETLE SÖZLEŞMESİNİ AÇIKLADI:

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GEREKLİ GÖRÜYORUZ..."
Davutoğlu konuşmasında, 100 maddelik "Yeni Türkiye Sözleşmesini" de açıkladı.
Seçim sonrasında gündeme gelecek, yeni Anayasa'nın da, AKP tarafından hazırlanmış taslağı niteliğinde olan sözleşmenin en önemli maddesi, Başkanlık sistemine ilişkin madde oluşturdu.
Bizzat Davutoğlu tarafından okunan sözleşmede, "İdari sistemin Başkanlık sistemi yönünde yeniden yapılandırılmasını gerekli görmekteyiz" denildi.
Buna gerekçe olarak devletin yönetimindeki "yetki ve sorumluluk" dengesizliğini" gösterdi.
Mevcut sistemdeki "yetkisi çok, ancak sorumluluğu olmayan" Cumhurbaşkanı ile, "yetkisi kısıtlı ancak sorumluluğu olan" Başbakanlık makamları arasında yetki sorunu yaşanabileceğinini kaydedildiği sözleşmede, buna örnek olarak da 2001 yılında yaşanan "yetki krizini" gösterildi.
Parlamenter sistemin "özünden uzaklaştırıldığının" belirtildiği sözleşmede, devlet erkinin, "etkinlik ve hesap verilebilirlik" açısından yeniden düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

"ORTAK VE EŞİT VATANDAŞLIK..."

Davutoğlu'nun okuduğu sözleşmede "ortak ve eşit vatandaşlık" kavramı da büyük yer tuttu. Davutoğlu, "

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

"HAKİMİYET MİLLETİNDİR..."

Davutoğlu'nun okuduğu sözleşmede, Teşkilat-ı Esasiye Kanunu'nda yer alan "hakimiyet milletindir" ilkesine de özel vurgu yapıldı. Sözleşmede, devlet mekanizmalarının toplum üzerinde baskı kurmasına izin verilmeyeceği belirtilerek, "Amir olan millettir, memur olan devlettir" ifadesi yer aldı.

"PARALEL YAPI"YI DARBELER İÇİNDE SAYDI

Davutoğlu'nun okuduğu sözleşmede bir başka dikkat çekici bölüm ise, paralel yapıdan bahsedilen bölüm oldu.
Sözleşmede, Türkiye'nin yaşadığı askeri darbelerin yanında, "paralel yapı" da, bir darbe olarak yer aldı.
Sözleşmede, "Paralal yapı ya da bürokratik seçkinciliğin külli ya da kısmi etkinliği kabul edilemez" maddesi yer aldı.

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

"DENETLENMEYEN HİÇBİR GÜÇ KALMAYACAK"

Sözleşmede devletteki güçler ayrılığına da vurgu yer aldı. "denetlenmeyen hiçbir güç kalmayacak" maddesinin yer aldığı sözleşemede yargı bağımsızlığına da atıf yapıldı.
Sözleşmede, "Yargı bağımsızlığı, kendi içinde oluşabilecek örgütlenmelere karşı korunacak, jüristokrasi önüne geçilecek.
Yargı kararları demokratik denetime açık olacaktır" maddesi yer aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti Milletvekili adaylarının tanıtımına geçildi.

DAVUTOĞLU TOPLANTI ÖNCESİ KONUŞTU

Davutoğlu, yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı öncesi Arena Spor Salonu dışında olan vatandaşlar için selamlama konuşması yaptı. Davutoğlu şunları söyledi: Sizlere selam vermeden, gözünüzün içine bakmadan salona girmek bize yakışmazdı. Madem ki siz sabahın erken saatlerinden beri burada, bizleri bekliyorsunuz, davetiniz ve çağrınız başımızın üzerindedir. Sizlere duyduğumuz muhabbet her şeyin üstündedir. İnşallah biraz sonra aday tanıtımı ve seçim beyannamemizin tanıtımını yapıp kutsal bir yola çıkacağız.

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

"SANDIKLAR PATLAYACAK"

7 Haziran’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak. İçeride programımız başlayacak, sizlere hitap edeceğiz. Ayrılmadan sizlerden söz istiyorum. 7 Haziran’da Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacak mıyız? Millete hesap veren kadroları iş başına getirecek miyiz? Yolumuz açık, alnımız ak, yüreğimiz paktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.


Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'na girdi. Partililer, seçim şarkısı Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye ile coştu.

İşte şarkının sözleri:
Mazlumun boynuna muhteşem bir mazi
Bütün bu cihanda özgürlüğün nefesi
Gazze, Somali Bosna kalbimde
Kafkasya, Kerkük kardeş benimle
Ben Türkiye'yim büyük Türkiye
Ben Türkiye'yim yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Bize her yer Türkiye

Davutoğlu seçim beyannamesini açıkladı

BU YOLLAR KAPALI
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek "25. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı" nedeniyle gece yarısından etkinlik bitimine kadar, Cumhuriyet caddesinin (Gar kavşağı-Baruthane kavşak giriş ve çıkışları), Hipodrom caddesi (Ulaştırma kavşağı-Gar kavşağı arası altgeçit hariç), Kazım Karabekir caddesi ile Ulaştırma kavşağı-İstanbul caddesi arasında araçların geçişlerine izin verilmeyecek

BAKMADAN GEÇME!