Davutoğlu: Herhangi bir metinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağımıza dair söz yok

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Herhangi bir metinde Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağımıza dair söz yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2023 14:08

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Siyaset her yerde yapılabilir ama asla camiye ve kışlaya sokulmamalı ilkesi, hepimizin benimsediği ilke. Orada 'Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracakmış' dedi. Herhangi bir metinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağımıza dair söz var mı? Ortak Politikalar metnimiz var. Orada var mı, yok" dedi.

Haberin Devamı

Ziyaretlerde bulunmak için Antalya'ya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il binasını ziyaret etti. Burada Davutoğlu'na CHP listesinden Gelecek Partisi kontenjanından Antalya milletvekili adayı olan Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, milletvekili adayları ve partililer eşlik etti.

Partisinin çalışmalarından bahseden Davutoğlu, “Hepimizin umudu ramazan ayında seçim tansiyonu düşük, birlik ve beraberlik ortamının yükselmesiydi. Sultanahmet Camii'nin avlusundan bir ses yükseldi. Camilerimiz bütün inananların, vatandaşlarımızın ortak alanıdır. Bayramın 1'inci günü, Sayın Cumhurbaşkanı oradan bütün milletin yüreğini yaralayan şekilde seslendi ve açıkça siyaset yaptı. Siyaset her yerde yapılabilir ama asla camiye ve kışlaya sokulmamalı ilkesi, hepimizin benimsediği ilke. Orada 'Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracakmış' dedi. Herhangi bir metinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracağımıza dair söz var mı? Ortak Politikalar metnimiz var. Orada var mı, yok" dedi.

Haberin Devamı

'KAPALI KAPILAR ARDINDA KİMLERLE GÖRÜŞÜYORSUNUZ'

Cumhurbaşkanının rahatsızlığı ile ilgili geçmiş olsun dileklerini ileten Davutoğlu, “Bizim yurt dışında ne bir kuruş paramız ne izah edemeyeceğimiz bir ilişkimiz ne de herhangi biriyle devlet görüşmelerinde kayda geçmemiş görüşmemiz var. Ama siz kapalı kapılar ardında kimlerle görüşüyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanına geçmiş olsun, Allah şifa versin diyoruz. Allah sağlık, sıhhat versin. İnşallah 14 Mayıs'ta millet de sağlığına kavuşacak. Yolsuzluklar bir hastalıktır, bunu ortadan kaldıracağız" diye konuştu.

'ONLARA HÜSRAN, BİZE ZAFER YAŞATACAK'

Türkiye'nin en değerli kadrolarını bir araya getirdiklerini söyleyen Davutoğlu, “Gelecek Partisi'nin kuruluşuyla daha önce hiç siyasete girmemiş nitelikli insan Türkiye'nin kaderine mühür vurmak için girdiler. Adaletsizlikler üzerine Türkiye'nin en değerli kadrolarını bir araya getirdik. 6'lı masayı ilk topladığımız günden bu yana her ay Tayyip Erdoğan ve etrafındakiler rüya gördü. 'Dağıldı' diye felaket senaryoları çizdiler. Her ay onları yanılttık. Kendilerinden çok partilerini düşünen bu 6 lider, onlara hüsran, bize zafer yaşatacak. Türkiye'de daha önce denenmemiş, birbirinden farklı gelenekten gelen 6 genel başkan Türkiye'nin geleceği için el ele verdik" dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, buradaki konuşmasının ardından beraberindeki heyet ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti. Böcek, Davutoğlu'na Antalya'ya özgü Döşemealtı halısı ve Antalya'nın çiziminin yer aldığı plaket hediye etti. Davutoğlu, belediye girişinde bulunan anı defterini imzaladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM OFİSİNE ZİYARET

Programların ardından Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Konyaaltı ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Davutoğlu'nu milletvekili adayları, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Burada konuşan Ahmet Davutoğlu, “Erdoğan, Bahçeli ve diğerleri bilsinler ki; dönemleri bitti. Gerçek milli, yerli, gerçekten bu ülkeye ait olan Anadolu insanları ayağa kalktı, Ankara'ya yürüyor. 14 Mayıs demokrasi bayramına hep beraber yürüyoruz. Cumhur İttifakı iktidarda bir araya gelmiş ve iktidar nimetlerini paylaşan bir ittifak. Aralarında anlaştıkları tek bir metin yok. Bizde ise temel ilkeler, hedefler, güçlendirilmiş parlamenter sistem, 2300 maddeden oluşan ortak politikalar metni, seçim güvenliği metni, hepsi vesikalar halinde ortaya konmuştur" dedi.

Haberin Devamı

'BUNUN NE DİNİMİZDE, NE ÖRFÜMÜZDE, NE KÜLTÜRÜMÜZDE YERİ VARDIR'

Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman'da yaşadıklarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, “14 Mayıs'ta 1 kişi gidecek, 1 kişi gelecek diye düşünmeyin. Kılıçdaroğlu her seferinde 'Ortak akılla birlikte yöneteceğiz' dedi. Esas olan cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılına yeni bir Türkiye ile yürümek. 14 Mayıs'ta milli irade kendisini ortaya koyacak. Biz bayram boyunca hiç siyasi mesaj vermezken bazı gafiller, bazı misafirperverlikten anlamayanlar, Anadolu kültürünün temel ilkelerini anlamamış olanlar Kılıçdaroğlu kabristanda Fatiha okurken müdahale ederek rahatsız ettiler. Türbeye girmesini engellediler. Bunun ne dinimizde, ne örfümüzde, ne kültürümüzde yeri vardır" diye konuştu.

Haberin Devamı

'DAHA ÖNCE KILIÇDAROĞLU İLE REKABET ETTİK'

Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'da miting yapmak istediği alana izin verilmemesiyle ilgili konuşan Davutoğlu, “Siz sandıklara, alanlara ambargo getirseniz de, gönüllere ambargo vurabilir misiniz? Biz sandıklardan önce gönüllere girdik. Daha önce Kılıçdaroğlu ile rekabet ettik. O dönemlerdeki argümanlarımızı, düşüncelerimizi masaya koyarak bir araya geldik. Gönüllerimizi, akıllarımızı birleştirdik. Antalya'da yaşayan yabancılar rahat rahat Türkiye'ye gelebilirken bir öğrenci, iş insanı vize kapılarında bekliyor. Sayın Kılıçdaroğlu ile büyükelçiler toplantısı yaptık. Onlara '2016'da tutmanız gereken sözü, yerine getireceksiniz' dedik. En kısa sürede Avrupa Birliği'ne vizesiz gidilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!