‘Cüppeli’ye insan ticareti ve cinsel saldırıdan beraat

Güncelleme Tarihi:

‘Cüppeli’ye insan ticareti ve cinsel saldırıdan beraat
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 01:14

Kamuoyunda “Cüppeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, yabancı uyruklu iki kadının fuhuş amaçlı Türkiye’ye getirilerek alıkonulmasını sağladığı, bir kadına da cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Ünlü’yle birlikte 15 sanığın da beraatine karar verildi.

Haberin Devamı

İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Nejat Ergin, Barış Sezek ve Mahjouba Demirel katıldı, 53 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ünlü ile diğer sanıklar katılmadı.

Dört yıldır devam eden davayı karara bağlayan mahkeme, tüm sanıklar hakkında “Örgüt yöneticiliği” ve “Örgüt üyeliği” suçlarından, suçu işledikleri sabit olmadığı gerekçesi ile beraat kararı verdi. Mahkeme, Ünlü’nün de arasında bulunduğu 6 sanık hakkında “İnsan ticareti”, “Cinsel saldırı” ve “Hürriyeti yoksun kılma” suçlarından da suçu işledikleri sabit olmadığı gerekçesi ile beraatlerine hükmetti. Heyet ayrıca, “İnsan ticaretine teşebbüs”, “Fuhuş” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçu ile suçlanan sanıklar hakkında da beraat kararı verdi. Karagümrük çetesinin lideri Nuri Ergin’in ağabeyi Nejat Ergin ise tehdit suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ergin’e verilen hapis cezası 3 bin TL adli para cezasına çevrildi.

Haberin Devamı

BİR YIL TUTUKLU KALDI

Nejat Ergin’e yönelik çete operasyonu kapsamında 12 Aralık 2011’de tutuklanan Ünlü, 3’üncü Yargı Paketi kapsamında suç vasfının değişme ihtimali göz önünde bulundurularak 7 Aralık 2012’de oy çokluğu ile tahliye edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!