Cumartesi Anneleri yorumu: ‘Göz mü yumsaydık’

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi Anneleri yorumu: ‘Göz mü yumsaydık’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 23:31

KAYIP yakınlarını arayan ‘Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü oturumuna yapılan polis müdahalesiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Anneliğin terör örgütünce istismar edilmesine, teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık?” dedi.

Haberin Devamı

 ‘104’üncü Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı’na katılan Soylu, Türkiye’yi tehdit eden bütün terör örgütlerinin AB ülkelerinden açık veya örtülü destek gördüğünü belirterek şunları söyledi:

ÖRGÜTLERE POKER YÜZÜ

“Örgütlere bir poker yüzü temin etmeye ve aslında bir meşruiyet alanı açmaya çalışıyorlar. Terör örgütleri Türkiye’de her zaman bir istismar içinde olmuştur. Kadın istismarı, çocuk istismarı, mezhep istismarı yaptılar. Bugün bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar.

GEZERKEN Mİ KAYBOLDU

Galatasaray Lisesi önünde toplanıyorlar. Peki bu işin aslı nedir? 1995 yılında, resmi raporlarla ve örgüt içi itiraflarla belgelenmiş aşırı sol TKP/ML örgütü tarafından gerçekleştirilmiş bir örgüt içi infazın suçunu devlete yıkmaya çalışan bir eylem. Kayıp falan değil, gözaltına alınmış değil, örgüt infaz etmiş, bir kenara bırakmış. Bu olay üzerinden bir mağduriyet hikâyesi üretildi ve yıllardır annelik üzerinden bir istismar ortaya konuluyor. Hasan Ocak, Galatasaray Meydanı’ndaki eylemlerin başlama sebeplerinden sadece birisidir. Servis ediliyor. Çok affedersiniz, bu kişiler Eminönü Meydanı’nda gezerken mi kayboldu?

Haberin Devamı

PAÇOZLARA TESLİM ETMEZ

İzin vermedik, doğrudur. Çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Ne yapsaydık yani, anneliğin terör örgütü tarafından istismar edilmesine, anneliğin teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık? Çocuklarımızı terör örgütü üyeliğine özendirip, İstanbul’un göbeğinde anılacaksınız diye teşvik etmelerine, anneleri gözü yaşlı bir şekilde evlat yolu gözler halde bırakmalarına göz mü yumsaydık? Galatasaray Meydanı’nın, terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Anne, devlet, millet gibi kavramları, yıllarca bunların düşmanlığını yapmış terör örgütlerine ve onların çağrısıyla toplanan payandalarına istismar ettirmeyiz. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin.” 

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BU KIŞ AÇ BIRAKACAĞIZ

KONUŞMASINDA örgütleriyle mücadeleyi sürdüreceklerini de belirten Soylu, Doğu ve Güneydoğu’da yayla döneminin bitmesiyle birlikte vatandaşlardan evlerinde erzak bırakmamalarını istedi. Soylu, şöyle devam etti: “Ne olursunuz yaylalarda erzak bırakmayın. Dönerken derler ya ‘pılınızı pırtınızı toplayın’ diye. Ne var, ne yok toplayın köydeki, şehirdeki evinize getirin. Mücadele topyekun bir mücadeledir. Gözyaşımızı nasıl bir millet olarak döküyorsak mücadelemizi de bir millet olarak yapmak zorundayız. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki kaymakamlarımızı ve valilerimizi, jandarma komutanlarımızı, emniyet müdürlerimizi buradan uyarıyorum, terör örgütünü bu kış aç bırakacağız. Şehirlerden, kasabalardan, ilçelerden lojistik destek temin etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Unundan, şekerine ne kadar bunları satan yer varsa hepsine gitmek, hepsine tek tek tembih etmek bizim temel görevlerimizdir.”
Terör örgütlerine yönelik birçok tedbir alacaklarını dile getiren Soylu, “Bu kış, terör örgütleri için çok farklı olacak. Hepsi için, sadece PKK değil, diğer terör örgütleri için de çok farklı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Cumartesi Anneleri yorumu: ‘Göz mü yumsaydık’

SOYLU’YA TEPKİ

GALATASARAY Meydanı’nda düzenledikleri oturma eyleminin 700. haftasında polis müdahalesi ile karşılaşan Cumartesi Anneleri, İHD binasında yaptıkları açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirerek “Soylu savcıları ve mahkemeleri yönlendirerek suç işlemiştir” diye açıklama yaptı. Gülseren Yoleri, “Bakan Soylu’nun yaptığı talihsiz açıklama, gerçekleri çarpıtmak, aynı zamanda sürmekte olan gözaltında kayıp davalarına siyasi bir müdahale” dedi. 13 Eylül 1980’de kaybolan Cemil Kırbayır’ın kardeşi Mikail Kırbayır ise açıklamasında polis müdahalesini eleştirerek yetkililere “Asıl göreviniz bizi oradan uzaklaştırmak değil bizi dinlemektir. Lütfen gel de bizi dinle” diye seslendi. (Fırat ALKAÇ/İSTANBUL)

 

BAKMADAN GEÇME!