Çocuklar ölmez biz de yıkılmazdık

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar ölmez biz de yıkılmazdık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 22:52

ADANA'nın Aladağ ilçesinde eski yurt binasının 2 yıl önce yıkılmasının ardından, kız öğrencilerin 'Süleymancı' cemaatine ait özel kız öğrenci yurduna nakledilip, burada yanarak ölmesinin acısı yaşanırken, yeni bir yurt binasının yapımına ancak geçen ay başlandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İlçedeki 4 okulun bulunduğu kompleksin ortasındaki eski yurt binası, Eylül 2012'deki 4.7’lik depremde hasar gördü. Onarıldıktan sonra bir süre kullanılan bina, 2 yıl önce 'çürük' raporu sonucu yıkılınca, öğrenciler komşu Kozan ilçesine nakledildi. Yurt eksikliği giderilemeyince, Süleymancıların erkek öğrenciler için açtığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Yurdu, Kız Öğrenci Yurdu'na dönüştürülerek yeni kayıt yaptıran kız öğrenciler, bu yurda yerleştirildi. Yangında ölen 10 kız öğrencinin hepsi de Sinanpaşa Ortaokulu öğrencisiydi. Yeni yurt binasının 2018 yılının ilk ayında teslim edilmesi gerekiyor ama henüz temel atılmış değil.

Aladağlılar, yangın faciasının ardından kazı çalışması yapan iş makinelerini görünce, "Neden 2 yıl beklendi? Eski yurt binası yurt yıkılmadan önce tedbir alınsa, çocuklarımız ölmez, biz de yıkılmazdık" dedi. Aladağ'da 8 cemaat yurdu daha bulunduğu öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!