Çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir?

Güncelleme Tarihi:

Çılbır olarak bilinen yumurtaya ne ad verilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 09:56

Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir, basit bir biçimde kabuksuz haşlanmış yumurta olarak tanımlanabilir. Peki, yağsız pişmesi nedeniyle diyet tariflerinin de vazgeçilmezlerinden biri olan, çılbır olarak da bilinen yumurtaya ne ad verilir?

Haberin Devamı

Çılbır olarak da bilinen yağsız pişmesi nedeniyle diyet tariflerinin de vazgeçilmezlerinden biri olan yumurtaya poşe yumurta denir. Poşe etme tekniği yumurtanın yanı sıra balıklar, beyaz etler, tavuk göğsü eti ve dağılma ihtimali kolay olan sebze yemekleri için de kullanılır. Poşe tekniğinin en yaygın örneği yumurta pişirme yöntemlerinden biri olan çılbır yumurtadır.

POŞE YUMURTA NASIL YAPILIR?

4-6 Kişilik – Hazırlama Süresi: 15 dakika

5 Adet Yumurta
1 Kase Ezilmiş Süzme Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Kızartılmış Kaymak Yağı
Su
Tuz

YAPILIŞI

Yumurtalar, bozuk çıkma durumuna karşı başka bir kaba dağıtmadan kırılır. Küçük bir tavaya su konur ve yeterli miktarda tuz ekilerek kaynatılır. Kaynayan suya yumurtalar katılarak pişirilir, yoğurdun kesilmemesi için biraz soğutulur. Bir tabak içerisine dizilen pişmiş yumurtaların üzerine ezilmiş süzme yoğurt dökülüp, kızartılmış kaymak yağıyla süslenerek servis yapılır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!