Chomsky gitti soruşturma başladı

Güncelleme Tarihi:

Chomsky gitti soruşturma başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2002 14:55

ABD’li ünlü yazar ve düşünür MIT profesörü Noam Chomsky, Diyarbakır ziyaretinin ardından ABD’ye döndü. Chomsky’nin Diyarbakır’da yaptığı konuşmayla ilgili olarak polis inceleme başlattı.

Haberin Devamı

ABD'li düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky, Türkiye'den ayrıldı. Öte yandan Chomsky'nin Diyarbakır'da düzenlenen ''Toplumsallaşma ve Hukuk'' konulu söyleşideki konuşmalarının incelemeye alındığı bildirildi. 

Türk Hava Yolları'na ait uçakla New York'a giden Chomsky, Atatürk Havalimanı'nda, Türkiye'de bulunduğu süre içinde düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgilenen birçok kişiyle tanışma ve beraber olma fırsatı bulduğunu belirtti. 

Chomsky, ''Hepsi etkileyici insanlar. Dünyada tanıdığım pek çok insan arasında önemli yerleri oldu. Türkiye için gelecek umudu, bu tür insanların varlığı ile gayet olumlu ve güzel görünüyor'' diye konuştu. 

Diyarbakır Demokrasi Platformu'nca Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu'nda dün düzenlenen ''Toplumsallaşma ve Hukuk'' konulu söyleşide Chomsky'nin yaptığı konuşmanın Emniyet Müdürlüğü ilgili birimlerince incelendiği, daha sonra gerekli görüldüğü takdirde Diyarbakır DGM'ye gönderileceği öğrenildi. 

TATİLE GELMEK İSTİYOR

Türk insanının sıcak ve konuksever olduğunu ifade eden Chomsky, ''Ülkenizi daha çok görmek için eşimle birlikte tatile gelmek istiyorum'' dedi. 

Chomsky, Türkiye'de bulunduğu süre içinde, ''Amerikan Müdahaleciliği'' isimli kitabına ilişkin İstanbul DGM'de görülen davanın ilk duruşmasına katıldı ve çeşitli konferanslar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!