CFO nedir? CFO ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

CFO nedir CFO ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 09:29

CFO'nun ne demek olduğu ve görev tanımı son günlerde merak konusu oldu. İş dünyası ile ilgili bir terim olan CFO hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, konu hakkında fikir almak için araştırma yapıyor. Peki, CFO nedir? CFO ne iş yapar?

Haberin Devamı

Açılımı 'Chief Financial Officer' olan CFO'nun ne anlama geldiği ve ne tür bir iş yaptığı ile ilgili araştırmalar son dönemde hız kazandı. İşte, iş dünyası ile yakından ilgili kişilerin sık sık duyduğu "CFO" kelimesinin anlamı…

CFO NEDİR?

İş hayatında sıklıkla telaffuz edilen bu kelimenin açılımı "Chief Financial Officer" olarak biliniyor. "CFO ne demek?" sorusuna kısaca "Finans Grubu Başkanı" ya da "Finansal İşler Müdürü" diyebiliriz. Bir şirketteki finans sürecini en üst düzeyde temsil eden, bu alandan sorumlu baş yönetici olan CFO'lar çalıştıkları firma içerisinde finansal işlerden sorumlu en yetkili kişilerdir.

Bulundukları pozisyon gereği, kriz yönetimi ve risk yönetimi gibi konularla da ilgilenen CFO'lar, belli aralıklarla üst düzey yöneticilerine firmanın mali işleri ile ilgili olarak rapor verirler. Şirketlerin karar mekanizmalarında önemli rol oynayan CFO'lar, bağlı bulundukları organizasyonun tüm finansman dengesini yönetir ve gerekli kararları alırlar. Genellikle ekonomi, işletme, finans ve benzeri bölümlerden mezun olan CFO'lar, iyi eğitimli ve mali konularda tüm sürece hakim olurlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!