Çevreciyiz be yarışamazlar

Güncelleme Tarihi:

Çevreciyiz be yarışamazlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 01:09

Başbakan Tayyip Erdoğan ağaç kesimi ve çevrecilik konusunda hükümete yönelik eleştirilere, “En çok fidanı biz diktik. Biz çevreciyiz be” dedi. Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’nde 5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon fidan dikimi törenine katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GRİ DÜŞÜNCE DOĞAR

“5 milyon üniversiteli öğrencimiz adına 5 milyon fidan dikmiş olacağız. Bugün dünyanın en iyi üniversiteleri bilimsel çalışmalarının yanında mimarisiyle, estetiğiyle, kampuslarının güzelliğiyle de ön plana çıkıyor. Gri binalardan gri düşünceler doğar. Özgür, renkli, estetik, yeşille bezenmiş bir çevreden ise özgür düşünce doğar. Nezaketle, zarafetle bezenmiş fikirler doğar. Eğitim bir konsantrasyon işidir,
motivasyon işidir. Öğrenci başarılı olabilmesi için zihnen, fiziken dingin olmalı, sakin bir ortamda huzurlu bir ortamda bulunmalıdır. Bu yüzden üniversiteleri yaparken mümkün olduğunca şehirlerin dışında, geniş alanlarda tabiatla iç içe tasarlamak gerekiyor.

TEMELİNDE İNSAN VAR

Bir şehir inşa ederken ülkeyi bayındır hale getirirken, sadece binalara, yollara köprülere ağırlık verirseniz inanın eksik bir çaba içerisine girersiniz. Bizim şehir anlayışımızın temelinde insan vardır. Bizim şehir anlayışımızın temelinde canlı hayatı vardır. Bugün bu şuurla hareket ediyor, tarihle bugünü buluşturan şehirler inşa ediyor, gönüller kazanmayı hedefliyoruz. Modern şehirler inşa ederken insanlarımızın tabii hayattan kopmamasına, ağaçtan yeşilden ayrılmamasına özen gösteriyoruz. Biz gençliğimize inanıyoruz, gençliğimize güveniyoruz.

BİZİMLE YARIŞAMAZLAR

Haberin Devamı

Ağaç dikme konusunda çevre hassasiyeti konusunda kimse bizi eleştiremez. Biz ağaç dikme konusunda çevrecilik konusunda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. Bu topraklara bu ülkenin şimdiye kadar gördüğü en fazla fidanı biz diktik. Belçika büyüklüğünde bir alanı ağaçlandırdık. Ben Rizeliyim. Ağaç görmemiş yeşil görmemiş bir insan değilim. Takdir edersiniz ki Rize’deki kadar yeşil, Rize’deki kadar ağaç varlığı çok az yerde bulunur. Biz çevreciyiz be! Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz. Şu ana kadar 125 adet şehir ormanı kurduk. İnşallah 2003 yılında 33 olan milli parklarımız 40’a 17 olan tabiat parklarımız 193’e çıkardık.”

Ali Tahir fidanı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampusu’nda Orman Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Üniversitelerimizi ağaçlandırıyoruz’ kampanyasını fidan dikerek başlattı. Erdoğan’ın diktiği fidana yeni doğan torunu Ali Tahir’in adı verildi. Fahir ARIKAN/ ANKARA

Haberin Devamı

Torun kucağa alınmaz mı?

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün cuma namazının ardından ziyaret ettiği Gölbaşı ilçe teşkilatından çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 4’üncü kez dedelik heyecanı yaşayan Erdoğan, şunları söyledi: “Öyle bir soru soruyorsunuz ki ‘kucağınıza aldınız mı?’ Torun olur da kucağa alınmaz mı? Belli ki daha torun sahibi olmadınız. İnşallah torun sahibi olduğunuz zaman onun tadını, zevkini, farklı inşallah yaşayacaksınız. Tabii evlat ayrı bir zevktir, tadı ayrıdır. Ama torun hakikaten o daha bir ayrıdır. Daha bir güzeldir. Ali Tahir’imiz de şu anda bizim inşallah dördüncü torunumuz oldu. Allah’ın lütfu bize. Sağlıklı bir şekilde hamd olsun doğum gerçekleşti. Bundan dolayı ayrıca çok çok mutluyuz. Özellikle de gerek ben tabii gelinim demiyorum, iki yavrumun bu neslimizi çoğaltma noktasındaki attıkları adım nedeniyle kendilerini kutluyorum, darısı nice vatandaşlarımın da başına diyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!