Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 15:38

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”nde yaptığı konuşmasında, “Bugün bu meydandan; Türkiye Yüzyılı’nı müjdeliyorsunuz, İstanbul semalarına yükselen bu ses; ‘Doğru Zaman Doğru Adam’ Recep Tayyip Erdoğan diyor… Bu eserler kimin biliyor musunuz bu eserler yabancıların değil milletin eseridir milletin, bu yatırımlar, faiz lobilerinin değil, milletin yatırımlarıdır…" dedi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, ”Bugün bu meydandan; Türkiye Yüzyılı’nı müjdeliyorsunuz, İstanbul semalarına yükselen bu ses; “Doğru Zaman Doğru Adam” Recep Tayyip Erdoğan diyor.” dedi.

Bakan Murat Kurum, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi’n de konuştu. Bakan Kurum, alanda hitap ettiği on binlerce coşkulu kalabalığın 14 Mayıs akşamını müjdelediğini ifade etti. 

Bugün ki İstanbul’un her zamankinden daha güzel olduğunu vurgulayan Bakan Kurum şöyle devam etti:

“Maşallah İstanbul! Maşallah 7 tepe! Maşallah Sultan Fatih’in Torunları! Bugün İstanbul; her zamankinden daha güzel! Bugün İstanbul; her zamankinden daha heyecanlı! Bugün İstanbul; adeta bir çiçek bahçesi! Bugün İstanbul, Cumhurbaşkanımızla buluşuyor, lideriyle kucaklaşıyor! Sizler; Cumhurbaşkanımızın yanında elif gibi dimdik duranlarsınız! Türkiye’nin, istiklaline, istikbaline sahip çıkanlarsınız! Bugün bu meydandan; 14 Mayıs akşamını müjdeliyorsunuz! Bugün bu meydandan; Türkiye Yüzyılı’nı müjdeliyorsunuz! İstanbul semalarına yükselen bu ses; “Doğru Zaman Doğru Adam” Recep Tayyip Erdoğan diyor! Bu gök kubbenin altında, işte milyonlar, milyonlarca kardeşimiz hep birlikte Allah’a hamdediyoruz! Fethi hatırlayıp 569. yılında toprakla buluşturduğumuz fidanlarımızın, fethin 570. yılında ağaca durduğunu gösteren, bizleri bu güzellik tufanında buluşturan Allah’a hamdediyoruz! Buradaki tüm kardeşlerimi tüm İstanbullu hemşerilerimi! sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Tarihin gördüğü En Büyük İstanbul Mitingi’nde, Yüzyılın Mitingi’ne hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz! 

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var

"BU ESERLER YABANCILARIN DEĞİL MİLLETİN ESERİDİR MİLLETİN"

Haberin Devamı

Bakan Kurum, alanın maşeri bir katılımla dolduğunu belirterek, “Bugün, bir gurur tablosunun tam içerisindeyiz. Bugün, Avrupa’nın en büyük parkındayız. Maşeri bir katılımla doldurduğunuz şu mekâna bir bakın! Bu mekân; hepimize tüm dünyaya 21 yıllık sessiz devrimi AK Parti destanını Cumhurun destanını anlatıyor! İşte hemen arkamız; Fethe ithaf edilen 145 bin 300 fidanıyla; Atatürk Havalimanı Millet Bahçemiz! Hemen yanımızda uçak pistleri, metrolar, bilim merkezleri, kütüphaneleriyle Güçlü Türkiye’nin sembolü olan işte öte tarafta; dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji festivaline ev sahipliği yapan, Kılıçdaroğlu’nun Amerika’ya vereceğiz dediği TEKNOFEST Meydanı var TEKNOFEST! Bu eserler kimin biliyor musunuz bu eserler yabancıların değil milletin eseridir milletin! Bu yatırımlar, faiz lobilerinin değil, milletin yatırımlarıdır! Bu başarı hikâyesinin altında, yabancı tefecilerin değil, sizin emekleriniz var sizin! Sizin alın terinizle büyüyen bu kutlu yürüyüş; liderimiz, genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonudur!” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, eser siyaseti yaptıklarını belirterek, “Biz böyle bir liderin, milleti için uyku bilmeyen bir kardeşinizin, defterinden dinlenmeyi  silen bir dava adamının yol arkadaşlarıyız. Bizi onlar gibi; asla laf üretirken, bahanelerin arkasına sığınırken bulamazsınız! Biz Fikirtepe’deyiz, biz Kirazlıtepe’deyiz. Biz Kâğıthane’deyiz, Sultanbeyli’deyiz, Sancaktepe’deyiz. Bizi arayan Adıyaman’ın yollarında, Gaziantep’in yollarında, Bizi arayan Maraş’ın, Hatay’ın yollarında bulur. Bizi arayan İzmir’de olmuştur Bayraklı’da bulur. Elazığ’da Malatya’da bulur! Bizi arayan Antalya’da, Muğla’da yangınlar olmuştur Karadeniz’de sel bölgelerinde bulur. Bizi ararsanız milletinin hemen yanında baretlerini takmış, çizmelerini giymiş; şantiyelerinde vatandaşlarımızın yeni yuvalarını inşa ederken bulursunuz. Bizi arayanlar; “Başaramayacaksınız! Bu millete diz çöktüremeyeceksiniz” diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında bulurlar!” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var

“BU SÖZ, KILIÇDAROĞLU’NUN VERDİĞİ SÖZE BENZEMEZ"

Türkiye’de ev sahibi olmayan tek bir kişi kalmayacağını ve bu anlayışla TOKİ eliyle 1 milyon 200 bin sosyal konutun inşa edildiği örneği ile anlatan Bakan Kurum, “3 milyon 300 bin yuvayı dönüştürüp milletimize sunduk mu? Evelallah şimdi de, 85 milyon tek yürek; öncelikle depremden etkilenen 11 ilimizde afet bölgesinde 650 bin; İstanbul’da 1, 5 milyon yeni yuva kuracağız, Allah’ın izniyle, aziz milletimizin destekleriyle kardeşlerimizle el ele yapacağız! Bu söz, Kılıçdaroğlu’nun verdiği söze benzemez! Bu söz, eser adamlarının sözüdür! Bu söz liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür!” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Kurum, Türk dünyasının geleceğinin yegâne teminatının Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizerek, “Bugün İstanbul’daki bu muazzam katılımla söken şafak; Türkiye Yüzyılı’nın şafağıdır! Bugün milyonların bu gür sesi, bizi çağıran tarihin sesidir! Mazlum coğrafyalar, mahzun gönüller bizi çağırmaktadır! Gönül coğrafyamız bize seslenmektedir! Türk-İslâm dünyası bizi izlemektedir! 21 yıldır bu millet nasıl Cumhurbaşkanımıza emanetse; şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımız; 16 milyon İstanbulluya, 85 milyon büyük Türkiye ailesine, aziz milletimize emanettir! Recep Tayyip Erdoğan bize, 5 bin yıllık tarihimizin, 1000 yıllık Anadolu yürüyüşümüzün emanetidir!  Üç kıtada şehirler inşa etmiş, 7 iklimde çiçeklerle konuşup bülbüllerle dertleşmiş büyük ecdadın emanetidir! Sayın Cumhurbaşkanımız bize; “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!” diyen Mehmet Akif’in; “Bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen Gazi Mustafa Kemal’in; “yeter! söz milletindir!” diyen Şehit Adnan Menderes’in Cumhurbaşkanımız bize; “Devlet, millet içindir!” diyen Turgut Özal’ın emanetidir! “Her bahar, bir çiçekle başlar.” diyen Erbakan hocamızın emanetidir! “Sen bir devsin, yükü ağırdır devin” diyen Necip Fazıl’ın emanetidir! “Gençler! Gençler! Hepiniz birer Türk bayrağısınız!” diyen Alparslan Türkeş’in emanetidir! Ümmetin, milletin, Türk dünyasının geleceğinin yegâne teminatı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan bize; eli nasırlı babaların, ağzı dualı annelerimizin, yavrularımızın emanetidir!” şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Yatırımların arkasında tefeciler değil, sizin emekleriniz var

“AYASOFYA’NIN MİNARELERİNDEKİ EZAN SESİ DİNMEYECEK"

Ayasofya’daki ezan sesinin hiçbir zaman dindirilmeyeceğini belirten Bakan Kurum, “O, bize; İstanbul’u yiğitlikle fetheden Sultan Fatih’in, aşkla imar eden Sinan’ın, ezanlarıyla Ayasofya’yı kuşatan emanetidir! İşte bir tarafta ne diyorlar, Ayasofya’yı zincirlerini kırıp yeniden ibadete açanlar var, diğer tarafta Ayasofya Cami’mizi yeniden müze yapmak isteyenler var. Buradan bu meydandan hep birlikte haykırıyoruz. Ayasofya’nın minarelerindeki ezan sesi dinmeyecek,  Ayasofya’nın sesi İstanbul’un yedi tepesinde sonsuza denk yankılanacak, hiç kimse ama hiç kimse bu ezan sesini dindiremeyecek. Bu kutlu emanete, canımızla, ruhumuzla, kalbimizle, gönlümüzle sahip çıkacak mıyız? söz mü? Reisin yanında aslanlar gibi duracak mıyız? o’nun yoldaşı olacak mıyız? tarihimize, geleceğimize, liderimize sahip çıkacak mıyız? söz mü? Sayın Cumhurbaşkanım; siz milletimize emanetsiniz! Milletimiz Size Emanettir! Yavrularımız size emanettir! İstanbul, Size Emanettir! Türkiye, Size Emanettir!” dedi.

“SIRTINI SİYASİ İKBALİNİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE DAYAYANLAR KAYBEDECEK"

Bakan Kurum, 14 Mayıs seçimlerini şehit annelerinin kazanacağını ifade ederek, “İşte 85 milyon, artık kutlu emaneti almıştır! Ve biz inanıyoruz ki emaneti kabul eden bu millet; 15 Mayıs sabahı, Türkiye Yüzyılı’nı; doğu ile batıyı buluşturan İstanbul’dan yükseltecektir! Çünkü o gün geldiğinde; liyakatsizlik kaybedecek, ehliyet kazanacak! Türkiye’nin üstüne oyunlar kuranlar kaybedecek, eser siyaseti kazanacak!  İngiliz dergilerinin kapaklarında “Hilal’imizi kıranlar” kaybedecek! “Erdoğan gitsin” diyen o Fransız gazeteleri kaybedecek! Sırtını siyasi ikbalini terör örgütlerine dayayanlar kaybedecek; Yasin Börü’nün annesi kazanacak! Eren Bülbül’ün annesi kazanacak! Türkiye’nin lideri, milletin lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazanacak! Türkiye Kazanacak!” açıklamalarını yaptı.

14 Mayıs seçimlerimde İstanbullulardan destek isteyen Bakan Kurum, “Şimdi İstanbul! Hazır mıyız? Hazır mıyız? 14 Mayıs’ta; bir kez daha, en güçlü sesle; ‘Doğru Zaman Doğru Adam’ diyecek miyiz? 14 Mayıs’ta; ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyecek miyiz? 14 Mayıs’ta; Cumhur ittifakı olarak İstanbul’da ve Türkiye’de sandıkları patlatacak mıyız? Allah hepinizden razı olsun diyorum! Sizleri bir kez daha saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum; gazamız mübarek olsun, zaferimiz mübarek olsun diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!