Candan Erçetin'in acı günü

Güncelleme Tarihi:

Candan Erçetinin acı günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2010 17:10

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi’nde önceki gün tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında vefat eden, şarkıcı Candan Erçetin’in babası müzik öğretmeni Abdullah Erçetin, memleketi Kırklareli’nin İnece Beldesi'nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Cenazeye katılan Candan Erçetin, babasının mükemmel bir Cumhuriyet çocuğu olduğunu ifade ederek, “Atatürk ilkelerine bağlı Cumhuriyetçi gençler yetiştirdi. Yaşlılığın getirdiği zorluklar nedeniyle vefat etti” dedi.

Abdullah Erçetin için bugün öğle vakti Kırklareli Hızırbey Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Törene Candan Erçetin, annesi Mevlüde Erçetin ile yakınları katılırken, sanat camiasından kimsenin bulunmaması dikkat çekti.

Oldukça bitkin olduğu gözlenen Mevlüde Erçetin, kızı Candan Erçetin’in koluna girerek yürüyebildi. Mevlüde Erçetin eşinin ardından gözyaşı döktü. Camii avlusunda taziyeleri kabul eden Candan Erçetin, babasının son bir aya kadar sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Yaşı nedeniyle son zamanlarda kemik erimesi tedavisi de gördüğünü belirten Erçetin şunları söyledi:

“Babam mükemmel bir Cumhuriyet çocuğuydu. Atatürk ilkelerine bağlı Cumhuriyetçi gençler yetiştirdi. Bu konuda çok özveriliydi. 1957 ile 1976 yılları arasında müzik öğretmenliği yaptı. Trakya çok büyük bir yer olmamakla beraber, aynı yerde olabilmek için şehir değiştirdiğimiz de oldu. En son Lüleburgaz’a taşındık. Son 6- 7 yıldır ben her hafta sonu Lüleburgaz’a gelerek kendileriyle birlikte oldum. Babam duyarlı bir insandı ve öyle yaşadı. Son zamanlarda siyaset ekonomi ve güncel olayları takip ediyordu. Ben çok mutluyum, öyle bir babanın eğitiminden geçtiğim için. Sanıyorum Köy enstitülerinin son kalan birkaç neferinden biriydi. Ölüm sebebi olarak yaşının getirdiği zorluklar diyebilirim.”

Abdullah Erçetin’in cenazesi Kırklareli Hızırbey camiinde kılınan namazın ardından doğduğu Kırklareli’nin İnece Beldesi'nde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!