Brutus’u içinde ara

Güncelleme Tarihi:

Brutus’u içinde ara
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 01:00

Yıkılanlar, Brutus’lara baksınlar. Kendisine kazan kaldıranlara, geri dönme çağrısı yapanlara, kurultay mühendisliği yapanlara dikkat etsin. Bu kirli tezgahı, avukatlığını yaptıkları çetelerin, mafyaların karanlık çetelerin içinde arasınlar. Sırtlarını dayadıkları karanlık güçlerde arasınlar.

Haberin Devamı

İŞTE BAŞBAKAN'IN O SÖZLERİ /WEB TV

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, kaset skandalı nedeniyle hükümete ağır eleştiriler yönelten Deniz Baykal’a, “Yıkılanlar, Brutus’lara baksınlar. Kendisine kazan kaldıranlara, geri dönme çağrısı yapanlara, kurultay mühendisliği yapanlara, timsahın o gözyaşlarına dikkat etsin” yanıtı verdi. Erdoğan, Ergenekon’u da adres göstererek, “Bu kirli tezgahı, avukatlığını yaptıkları mafyaların, karanlık çetelerin içinde arasınlar” dedi. Erdoğan, dün genişletilmiş il başkanları toplantısında şunları söyledi:

“Kriminal bir kuruluş çıktı, benimle ilgili işler yaptığını söyledi. Ben hatırlamıyorum, tanımıyorum. Bu işte, devletin hiçbir resmi ilgisinin olmadığını söyledi. Kimin ihtiyacı var bilemem, ama ihtiyacı olanlar başvurmuş olacaktır. Bu ülkenin TÜBİTAK’ı var. Başvuru yapılması gereken yerler var.
Siyaset dışı tuttuk

Aileyi, aile kurumunu her zaman siyasi tartışmaların dışında tuttuk. Zaman, zaman bize mahremlerimiz üzerimizden saldırdılar. Şahsen benim bakan, milletvekillerim ve arkadaşlarımın ailelerini tartışma konusu yapmak istediler. Ama biz, asla onların özel hayatlarını siyasetlerimize malzeme etmedik. Nasıl siyasette başkalarının, ailelerinin özel meselelerini siyasetin malzemesi yapmak çirkinse, kendi ailesini siyasete malzeme yapmak da o kadar çirkin.

Ben senin memurun muyum

Özel hayatla ilgili meseleyi çarpıtmaya iktidarı yıpratmaya çalışıyorlar. ‘Başbakan bunu ortaya çıkarmalıdır.’ Ben senin memurun muyum ya? Bu işi ortaya çıkaracak olan yargıdır. Olay yargıya intikal etmiştir, süreç artık yargınındır.

Bu konuyla ilgili sorumlu arıyorlarsa AK Parti’ye değil önce kendilerine baksınlar. Bu kirli tezgahı, avukatlığını yaptıkları çetelerin, mafyaların karanlık çetelerin içinde arasınlar. Sırtlarını dayadıkları karanlık güçlerde arasınlar.

Timsahın gözyaşları

Belden aşağı vurmaların kitabımızda yeri yoktur. Biz mertçe çıkar siyasi alanda mücadele ederiz. Bu senaryonun yazarı olarak bizi itham etmenin gayreti içine düşeceklerine, istifa çığlıkları atanlara, kurultay mühendisliği yapanlara, timsahın o gözyaşlarına dikkat etsinler. Şimdi nerde o timsahlar, her şey açık ortada.
Bunlar köşe yazısı değil. Kameralarla tespit edilmiş görüntüler.

Sezar ‘sen de mi Brutus’ demiş. İşte şimdi yıkılanlar, AK Parti’ye çamur atacaklarına önce o Brutus’lara baksınlar. Kendisine kazan kaldıranlara, geri dönme çağrısı yapanlara, milletvekillerine baksınlar.

Kuyu kazanlara bak

Siyasette yalan egemen olduğu sürece o siyasetçiden bir şey olmaz. Bunları da göreceğiz. Bu olay üzerinden siyasi fırsatçılık, ayak oyunları yapanlara, yıllarca beraber yürüdükten sonra şimdi arkadaşlarının yoluna kuyu kazanlara baksınlar.

Kılıçdaroğlu’na: 1940 model siyaseti bırak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, il başkanları toplantısındaki konuşmasında CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da mesaj verdi: “Düne kadar bu malum kadro içinde olup da farklı bir düşünce serdetmeyenlerden hiçbir değişiklik beklenmez. Önemli olan koltukta oturanın değil, zihniyetin değişmesidir. Umuyoruzki ana muhalefet, sanal gündemlerden çıkıp milletin gündemine döner. Yapıcı bir muhalefeti benimser. 1940 model siyasetten vazgeçip, statükoya sırtını dayamaktan vazgeçip bugüne gelmelerini, milletin hak ve hürriyetlerine rezerv koymaktan, çetelerin avukatlığından vazgeçmelerini bekliyoruz. Gerilimden medet ummayan bir muhalefet umuyoruz. ‘Durum budur’ deme, sen ne yapacaksın onu anlat.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!