Bölge hassas hazırlıklı olmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Bölge hassas hazırlıklı olmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2022 07:00

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceki gün düzenlenen Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) Diploma Töreni’nde Ukrayna’da devam eden savaşla ilgili konuşurken bölgenin son derece hassas bir dönemden geçtiğini belirtti.

Haberin Devamı

Akar, “Bunlara karşı her anlamda hazırlıklı olmamız lazım” vurgusu da yaptı. Bakan Akar, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyoruz. Biz barış istiyoruz. Biz sorunların diyalog, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna gayret gösteriyoruz. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de sürdürmek suretiyle olabildiğince erken zamanda bir ateşkesin, istikrarın, barış ve huzur ortamının ortaya çıkması, iki ülke arasındaki sorunların görüşmeler yoluyla çözülmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp bütün kademelerde Türkiye Cumhuriyeti olarak temaslarımızı gece-gündüz sürdürüyoruz.”

UKRAYNALI BAKANLA KONUŞTU

Temasları kapsamında Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’la da telefonda görüşen Akar, Türkiye’nin barış ve huzurun tesisi için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!