Birini getirdiler

Güncelleme Tarihi:

Birini getirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 00:00

İstanbul Büyükada’da temaslarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonları eleştirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu “İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Ben taşeronlaşmayı kaldıracağım’ dedi.  Sen misin kaldıran. Savcıyı değiştirdiler. Oraya birini getirdiler. Sabaha karşı yöneticileri aldılar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İstanbul Büyükada’da çeşitli temaslarda bulundu. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt vermeyen Kılıçdaroğlu, “Salı gününü bekleyin” demekle yetindi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonları eleştiren Kılıçdaroğlu, “Baskılara direnen bütün İzmirliler’e Adalar’dan selamlarımızı gönderiyoruz” dedi. CHP Lideri, Büyükada programında Adalar Müzesi’nin açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu’ndan önce bir konuşma yapan şair Ataol Behramoğlu, şiir yazmaya devam edeceğini, Adalar’ın kendisine ilham verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu da konuşmasına bu sözlere atıfta bulunarak, “Yazarken bir gün kendinizi Silivri’de bulabilirsiniz” sözleriyle başladı.

Haberin Devamı

Savcıyı değiştirdiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Adalar’a hizmeti kestiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Kentli olmak, haksızlıklara karşı direnmek demektir. Kendi yöneticilerini seçmesi demektir. Kentli olmak Adalar Belediye Başkanı gibi baskılara direnmektir” dedi. Direnmenin yöneticilerin görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  “İzmir Anakent Belediyesi direniyor. Bütün baskılara direniyor. İzmirliler de destekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Ben taşeronlaşmayı kaldıracağım’ dedi. Erdoğan diyordu ya ’Kaldırın taşeronlaşmayı.’ Sen misin kaldıran. Savcıyı değiştirdiler. Oraya birini getirdiler. Sabaha karşı yöneticileri aldılar. Yandaşlara gelince, sabaha karşı basmazlar. Bu çifte standardın adı ahlaksızlıktır. İş ve yargılanma herkes için eşit olmalı. Nasıl oluyor da bu birileri için ayrıcalık, birileri için baskı. Bu doğru değil. Bu tip haksızlıklara direnen bütün İzmirliler’e, Adalar’dan selamlarımızı gönderiyoruz. Oralardaki yöneticiler de morallerini bozmasınlar. Onlar kendilerini yalnız hissetmesinler. Mücadeleyi beraber yapacağız. O mücadelenin adresi Türkiye’de CHP olacaktır.”

Haberin Devamı

Titreten soğuk

Kılıçdaroğlu soğuk hava yüzünden konuşmasını kısa kesti. Tören sırasında Kılıçdaroğlu’nun soğuk yüzünden titremesi kameralara yansıdı.

Büyükada çıkarması

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, dün sabah Büyükada’da önce Adalar Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada dini cemaat liderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, çıkışta, Musevi Cemaati’nin lideri İshak Haleva’yla birlikte basın mensuplarına poz verdi. Kılıçdaroğlu belediye önünde kısa bir açıklama yaparak, Adalar’da farklı inanç mensuplarının bir arada barış içinde yaşadığını söyledi. Kılıçdaroğlu daha sonra Eğitim Gönüllüleri Merkezi’nin açılışına gitti, açılışın ardından faytona bindi. Rum Yetimhanesi’ni gezen Kılıçdaroğlu, Büyükada’da yaşayan Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter’i evinde ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!