Bir musibet bazen daha hayırlıdır

Güncelleme Tarihi:

Bir musibet bazen daha hayırlıdır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 00:00

Samsun’daki yumruklu saldırıda burnu kırılan ve Ankara Güven Hastanesi’nde ameliyat olan, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk dün taburcu edildi.

Haberin Devamı

SAMSUN'DA TEHLİKELİ GERGİNLİK / WEB TV

SALDIRGANA DESTEK GÖSTERİSİ/ FOTO GALERİ

İŞTE OLAY GÖRÜNTÜLER / WEB TV

AHMET TÜRK'E SALDIRI / FOTO GALERİ

SALDIRGANA ESNAF DESTEĞİ / WEB TV

Türk, hastaneden çıkarken yaptığı açıklamada, “Bir musibet bazen çok daha hayırlı şeyler getiriyor” diyerek şöyle konuştu: “Sadece Kürt halkı değil Türk halkı da bu olayı hem yüreğinde hem beyninde mahkûm etmiştir. Olay sonrası tepkiler gelişti. Bu tepkilerin demokratik boyutta kalması için herkes titiz davranmalı. Bir söz vardır, bir musibet bazen çok daha hayırlı şeyler getiriyor. Olaylardan ders çıkarmamız gerekiyor. Beni çok kişi aradı ve ziyaret etti. Yüreğinde bunun yanlışlığını hisseden herkese teşekkür ediyorum. Demek ki yalnız değiliz, demek ki mücadele, demokrasi, insanlık mücadelesidir. Bu saldırıya tepki gösterilebilir ama bu demokrasi içinde kalmalıdır. Kendimi iyi hissediyorum. Faili değil, geleceği önemsiyorum.”

Yumruklu saldırının fotoğrafını taşıdılar

Bir musibet bazen daha hayırlıdır


AHMET Türk’e Samsun’da yapılan yumruklu saldırıyla ilgili protestolar dün de sürdü. Van’da, Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği, 14 Nisan 2009’da PKK’nın sivil yapılanması olduğu iddia edilen KCK operasyonlarındaki tutuklamaları protesto için basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında kadınlar, Türk’ün fotoğrafnı taşıdılar. Hakkâri’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Şırnak’ın Cizre, Silopi ve Beytüşşebap ilçelerinde kepekler açılmadı. Yüksekova’da BDP İlçe binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, “Başkana uzanan eller kırılsın” sloganları attı. Taş atan göstericilere, polis göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak müdahale etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!