Bilgisayarda TV keyfi

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayarda TV keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 00:00

Bundan 10 yıl kadar önce bilgisayarınıza bir TV kartı takmaya çalışmak insana saçını başını yolduracak kadar karmaşık, zor ve sorunlarla dolu bir işlemdi. Oysa günümüzün TV kartları hem en deneyimsiz kullanıcılar tarafından bile sisteme eklenebilecek kadar basit, hem de sahip oldukları yetenekler pahalı dijital kayıt cihazlarıyla yarışıyor.

Dizüstünde TV keyfi: AVerMedia Cardbus Plus

Dizüstü sisteminizde televizyon izlemek istiyorsanız ya bilgisayara USB ile bağlanan TV alıcılarından kullanacaksınız, ya da dizüstü sisteminizin PCMCIA yuvasına takılan türde bir TV kartı alacaksınız. Avermedia Cardbus Plus, sisteminizin genellikle boş bekleyen PCMCIA yuvasına oturuyor ve size ek ağırlık veya kablo karmaşası çıkarmadan dizüstü bilgisayarınıza televizyon yayınlarını gösterebilme yeteneği kazandırıyor. Kart radyo alıcısına da sahip ve çeşitli formatlarda kayıt da yapabiliyor.

100 dolar + KDV

Küçük ama becerikli: AVerMedia USB 2.0

Günümüz bilgisayarlarında PCI yuvası sayısı azaldı, dolayısıyla dahili bir TV kartı için boş yuvanız kalmamış olabilir. Böyle durumlarda Avermedia AverTV USB 2.0 ve benzeri harici TV alıcılarını düşünebilirsiniz. Cihaz sisteme USB 2.0 arabirimiyle bağlandığı için hem kurulum ve kullanımı kolay, hem de yüksek çözünürlükte görüntü sağlayabiliyor. Üstelik ürün çok şık bir deri taşıma kılıfıyla birlikte sunuluyor. Cihaz kablo TV ve alışıldık anten tertibatlarıyla kullanılabiliyor, ayrıca üzerinde video girişi de var. Keyfine düşkün olanlar AverTV USB 2.0’ın uzaktan kumandası da bulunduğunu duymaktan mutlu olacaklardır.

113 dolar + KDV

Sıradanlığın ötesi: Compro VideoMate

PCI yuvalarına takılan TV kartlarını bulup almak kolay, ancak bu kartların hepsi birbirine denk değil. TV kartları konusunda uzman Compro firmasının VideoMate Gold serisi kartları, sıradan TV kartlarından çok daha kaliteli ürünler olarak biliniyorlar. Kartın elektronik aksamı ve tasarımı çoğu rakibinden belirgin derecede üstün, dolayısıyla görüntü kalitesi de kolayca fark edilir ölçüde yüksek. Kartın kendine özgü özelliklerinden birisi, kapalı olan bilgisayarınızı programladığınız saatte kendi kendine açıp, belirlediğiniz televizyon programlarını diske kaydedebilmesi. Kart ayrıca uzaktan kumandasıyla PC’yi açıp kapamanızı sağlayabilmek gibi benzersiz bir özelliğe daha sahip.

98 dolar + KDV

Dijital yayın kalitesi: Technisat SkyStar 2

Anten ve kablo TV’nin yayın kalitesini beğenmiyorsanız, size bir uydu anteni ve bunu kullanabilmek için de dijital uydu yayınlarına uygun bir TV kartı lazım. Technisat firmasının SkyStar 2 modeli PC kartı bu gereksiniminizi fazlasıyla karşılamaya aday. Kart DVB tipindeki tüm televizyon ve radyo yayınlarını almakla kalmıyor, ayrıca uydu üzerinden yayınlanan içerik verilerine de erişebiliyor. SkyStar kartının ilginç bir özelliği, uydu üzerinden yayınlanan EPG (Electronic Program Guide) verilerini değerlendirerek, izlemek istediğiniz programın başladığını belirlediği anda o kanalı otomatik olarak göstermeye başlayabilmesi.

76 dolar + KDV

Bilgisayara gerek yok: E-CONGrand POP 1280S

Bilgisayarınızı hiç işin içine karıştırmadan, doğrudan monitörünüzden televizyon izlemek ister misiniz? Ya da elinizdeki kullanmadığınız bir bilgisayar monitörünü eksiksiz bir televizyona çevirmeye ne dersiniz? E-Con firmasının Grand POP 1280S ürünüyle bunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Aygıt PC’den harici çalışan bir TV alıcısı, özelliği de görüntü çıkışını doğrudan VGA tipinde verebilmesi. Bu sayede cihazı herhangi bir bilgisayar monitörüne bağlayıp, arada bilgisayar olmasa da televizyon izleyebiliyorsunuz. Tabii dilerseniz işin içine bilgisayarınızı da katıp, resim içinde resim gösterme gibi gelişmiş ek özelliklere de erişebilirsiniz.

149 dolar + KDV
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!