Biden 4 parçalı Kürdistan için geldi

Güncelleme Tarihi:

Biden 4 parçalı Kürdistan için geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 22:27

Ameliyat geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerine grupta konuşan Grup Başkanvekili Oktay Vural “Çözüm Süreci Biden’ın arabuluculuğunda derin dondurucundan çıkarılmıştır. Biden Türkiye’deki taşeronlarla, kurulacak 4 parçalı Kürdistan devletinin temellerini atmak için buluşmuştur” dedi. Vural özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

GELİN, ZANA’YLA GÖRÜŞMEYİN

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın ‘Terör örgütü, uzantıları ile asla görüşme olmaz’ dedikten iki gün sonra terör örgütünün siyasi uzantısı Leyla Zana’yı kabul edeceğini ifade etmesinin, çözüm sürecinin ısıtılma çabalarının bir yansıması olduğunu düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı, Türk Milleti dememek için ısrarla yemin etmekten kaçınan birini Türk milletinin birliğini temsil eden bir makama çağırıp ne görüşeceksiniz? Gelin bundan vazgeçin. Türk milletini reddeden bir zihniyetin 16 Türk devletinin forsunun yer aldığı makamda işi olamaz.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in bizimle bir görüşme talebi olmuştur. Ancak talebin gerçekleştirileceği zemin, muhtemel konusu ve diğer siyasi partilerin temsil profili nedeniyle görüşmeye katılmayacağımız bildirilmiştir. Sözde akademisyenlerin ihanet bildirisiyle ‘Kürt siyasi iradesinin taleplerinin müzakeresi için ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcileri’ davet etmesi üzerine Biden’ın bu ziyareti oldukça manidardı. PKK’nın arabuluculuk talebi üzerine bu vekillerle ‘sözde çözüm masası’ kurulmuş, Erdoğan’ın buzdolabından indirmek istediği Çözüm Süreci Biden’ın arabuluculuğunda derin dondurucundan çıkarılmıştır. Görünen o ki, Biden başkanlık ve özerklik pazarlığının ön eskizlerini yapmış, PKK ile siyasal çözümcü AKP/CHP ve HDP arasında yeni bir kanal açmıştır. Biden Türkiye’deki taşeronlarla Ortadoğu’da İsrail’in çıkarları için kurulacak 4 parçalı Kürdistan devletinin temellerini atmak için buluşmuştur.

Haberin Devamı

TBMM’YE HAKARETTİR

Cumhurbaşkanının başdanışmanı parlamenter sistemi bir bataklık olarak nitelendirmekte. Sayın Cumhurbaşkanı da başkanlık sistemine karşı çıkanların millet iradesine karşı çıktıklarını ifade etmektedir. Parlamenter sistemi bataklık olarak nitelendiren zat TBMM’ye ve millet iradesine adeta hakaret etmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!