AK Parti temsilcisi Recep Özel kura çekimini Hürriyet'e anlattı. Ben bile inanamadım

Güncelleme Tarihi:

AK Parti temsilcisi Recep Özel kura çekimini Hürriyete anlattı. Ben bile inanamadım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 07:00

AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, oy pusulasındaki sıralama için yapılan kurada bir numarayı çekmesine kendisinin de inanamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Seçim takvimi kapsamında seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için önceki gün YSK Konferans Salonu’nda kura çekimi yapıldı. Kura çekimi YSK Başkanı Ahmet Yener, YSK üyeleri ve parti temsilcilerinin katılımı ile kameraların önünde gerçekleşti. Kura çekim töreni öncesi YSK Başkanı Ahmet Yener, daha önce seçime katılma yeterliliğine sahip parti sayısının 36 olarak belirlendiğini, Yenilik Partisi’nin seçime katılmayacağını bildirdiğini, Büyük Türkiye Partisi’nin adını Ocak Partisi olarak değiştirdiğini açıkladı. Başkan Yener, seçime katılabilecek 35 partinin adını tek tek saydıktan sonra kura çekimine geçildi.

Kura çekimin ortalarına doğru AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel gelerek birinci sırayı çekti. Böylece yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulasının ilk sırasına AK Parti yerleşti. Özel, kura töreni ve birleşik oy pusulasında ilk sırada olmanın avantajlarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

BAKTIM ŞÜKÜR DEDİM

“Kura törenlerinin hep bir heyecanı oluyor. O gün de heyecanım doruktaydı. Allah bu heyecanımızı hep korusun. 35 siyasi parti kuraya katıldı. Ben ortalarda, sanırım 15’inci olarak kuraya katıldım. Allah’tan hayırlısını dileyerek, besmele ile kura çektim. Besmele ile açtım. Baktım, bir çıkmış. Ben bile inanamadım. ‘Yarabbi şükür’ dedim, kura sonucunu gösterdim. Geçen yıl cumhurbaşkanı seçimi için yapılan kurada da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oy pusulasında ilk sırada yer almıştı. O zaman kurayı Cumhur İttifakı adına MHP’li Feti Yıldız çekmişti. Oy pusulasında birinci sırada olmak seçmenin kolayca partimizi bulması açısından önemli. İlk sırada olmanın tarif açısından şöyle bir kolaylığı olacak. Pusuladaki ilk yere partimizin olduğu yerel bas deme kolaylığını yaşayacağız. Bu bizim için avantaj.

YERİMİZ DEĞİŞMEYECEK

Bu seçimler açısından pusulada ilk sırada olmanın şöyle de bir avantajı daha var. Her siyasi parti bütün bölgelerde seçime katılmayabileceği için oy pusulasındaki sıralama değişebilecek. Bu durumda oy pusulası sağdan sola kayacak. İlk sıradaki ve son sıradaki partilerin yeri hiç değişmeyecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!