Başbakan: Bu mesleğin kaderinde bu var

Güncelleme Tarihi:

Başbakan: Bu mesleğin kaderinde bu var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 00:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı kömür ocağında mahsur kalan 30 madencinin yakınlarıyla görüştü, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A PROTESTO / FOTO GALERİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEK KİŞİLİK PROTESTO / WEB TV

Ocağın önünde toplananlara hitaben konuşan Erdoğan, geçmiş olsun dileğinde bulunarak, şunları söyledi: “Üzüntümüz büyük. Ama bu bölgenin insanı bu tür olaylara alışık. Şöyle 20 yıl gerisine gidiyorum. 90’lı yıllardan bugüne Zonguldak’ta bu tür faciaları hep yaşadık. Kömür ocaklarına ben de indim. 2 bin metre derinlikte madencilerin nasıl çalıştığını gördüm. Onlarla iftar yaptım. Bu mesleğin kaderinde bu var.”

‘Bir günde bitmez’

“Mesleğe girerlerken de bu tür şeyler olabileceğini bilerek giriyorlar. Babası, amcası göçükte kalmış, bir bakıyorsunuz o da madenci olmuş. Bu tür olayları gördük. Devlet olarak iç ve dış desteği de alarak kurtarma çalışmalarını yürütüyoruz. Size kim derse ki, bir gün sonra bu iş bitecek inanmayın. Ama en kısa zamanda arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Ondan sonra da kazanın nedenini araştırıp bulmaktır amacımız.”

‘Provokatöre dikkat’

“Tahriklere kapılmayın. Bakın burada biraz önce birisi hakaretler yaptı. Hatta küfür etti. Araştırdık ki buranın insanı değil. Ankara’dan gelen birisi. Emniyet teşkilatımız araştırdı, işi gücü bu tür provokatörlük yapmak. Gün dayanışma günü. Kader ve acıyı paylaşma günü. Umutla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Erdoğan konuşmasını patlamanın ardından bölgeye gelen Kızılay’a teşekkür ederek tamamladı. Başbakanın konuşmasının ardından yükselen alkışlar üzerine bazı vatandaşlar, “Burası alkış yeri değil” diye tepkide bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!