Başbakan Ahmet Davutoğlu Sur'da vatandaşlara seslendi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu Surda vatandaşlara seslendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 13:13

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Diyarbakır Sur'u ziyaret ediyor. Başbakan Davutoğlu, cuma namazının ardından Diyarbakır Ulu Camii önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Dün Diyarbakır'da düzenlenen terör saldırısına değinen Başbakan, "Dün o saldırıları yaparken hesapları şuydu: Diyarbekirli Ahmet korkar gelmekten çekinir. Biz bu alçaklardan korkar mıyız? Biz sizi tanıdık siz bizi tanıdınız. Korkmuyoruz, korkmayacağız. Allah eğer bu canı bir gün alacaksa, işte dua ediyorum, Diyarbekir'de alsın. İşte dua ediyorum, Kürt kardeşlerimle beraber burada bu emaneti teslim edeyim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün, operasyonların tamamlandığı, 5 mahallede sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesini ziyaret ediyor.

Başbakan Davutoğlu, dün Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit düşen polisler için yapılan cenaze töreninin ardından, tarihi Ulu Cami’de Cuma namazını kılmak için Sur ilçesine geldi. Beraberindeki Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile ilçeye gelen Davutoğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla tokalaştıktan sonra, namaz kılmak üzere camiye girdi.

Haberin Devamı

'HOŞGELDİN SEROK AHMET'

Davutoğlu’nu Ulucami’nin önünde ise bazı partililer ’Hoş geldin serok Ahmet, surlar gibi dimdik ayaktayız’ pankartı ve ’Dünya beşten Sur hendekten büyüktür’ dövizi ile karşıladı.

VATANDAŞLARA SESLENDİ

Başbakan Davutoğlu Cuma namazının ardından Diyarbakır ulu camii önünde toplanan vatandaşlara seslendi. 

"BURADAYDIK, BURADAYIZ, BURADA OLACAĞIZ" 

Kendilerinin "sevgi, muhabbet" derken, bazılarının da nefret tohumu ekmeye çalıştıklarını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Dün burada bu saldırıları yaptılar. Zannettiler ki, belki hesapları şuydu: Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbekirli Ahmet bu saldırılardan korkar, Diyarbekir'e gelmekten çekinir. Aziz Diyarbekirliler, biz bunlardan korkar mıyız? Biz bu alçakların saldırılarından, tehditlerinden Ulu Cami'yi, Diyarbekir'i bırakır mıyız? Siz bizi tanıdınız, biz sizi tanıdık. Allah şahit olsun, Konya ne kadar emniyet içinde olacaksa Diyarbekir de o kadar emniyet içinde olacak. Konya ne kadar huzurluysa Diyarbekir de o kadar huzurlu olacak. Konya ne kadar benim evimse Diyarbekir de o kadar benim evimdir.

"ALLAH BU CANI BİR GÜN ALACAKSA DİYARBEKİR'DE ALSIN"

Onlar Ankara'da otobüs durağında bekleyen mazlumları şehit ettiler, İstanbul'da insanlarımızı şehit ettiler, Diyarbekir'de kardeşlerimizi şehit ettiler. Zannettiler ki biz korkacağız. Diyarbekirliler, işte Meclis grubundan haykırdım, buradan da haykırıyorum. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Buradaydık, buradayız, burada olacağız. Allah, eğer bu canı bir gün alacaksa işte dua ediyorum, Diyarbekir'de alsın. İşte dua ediyorum, Kürt kardeşlerimle beraber burada bu emaneti teslim edeyim. Ama bize geri adım attıramazlar. Bizi bir adım dahi geriye döndüremeyecekler."

Haberin Devamı

"ONLAR YIKARSA BİZ YAPACAĞIZ"

Diyarbakır’a tekrar tekrar ziyaret edeceğini vurgulayan Davutoğlu, Konya’ya ne kadar gidiyorsa kardeşliğe düşman olanlara inat Diyarbakır’a da o kadar geleceğini belirtti.

Hiç kimsenin cahiliye adetiyle "Sen busun, sen şusun" diye birbiriyle ihtilafa düşmemesi gerektiğine işaret eden Davutoğlu, bugün Sur’u ihya projesini açıklayacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, "Söz verdiğimiz gibi onların yıktıkları, yaktıkları her taşı yeniden imar edeceğiz. Onların zarar verdiği, her esnafın zararını karşılayacağız. Onların tahrip ettiği her evi, sokağı yeniden imar edeceğiz. Onlar yıkarsa biz yapacağız, onlar yakarsa biz daha güzelini inşa edeceğiz. Onlar kardeşliğimize halel getirmek isterse biz 'ebediyen kardeşiz' diye haykıracağız. Diyarbekir sana teşekkür ederim, bunlara itibar etmediğin için teşekkür ederim." diye konuştu.

Haberin Devamı

'BURAYI İNSANSIZLAŞTIRACAKLAR' DİYORLARMIŞ...

Sokaklarını adım adım gönlüne nakşettiği Diyarbakır ve Sur’un her taşını koruyacaklarının altını çizen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar, 'Burayı insansızlaştıracaklar' diyorlarmış. Hayır. Aksine Sur’u aziz Diyarbekirlilerle buluşturacağız. Sur’u ebediyen insanların barış içinde dolaştığı, birbirine selam verdiği, birbiriyle kaynaştığı, güzel bir mekan eyleyeceğiz. Bunlar, ‘Kentsel imar adı altında buradaki yapı değişecek’ diyorlarmış. Hayır. Hepsini koruyacağız. Diyarbekirli esnaf kardeşime selam olsun. Yaralarını saracağız. Eksiklerini, gediklerini tümüyle onaracağız. Diyarbekir’de, Sur’da bu olaylar esnasında evini terk eden kardeşlerimize yardım ettik, yardım edeceğiz. İşte söz veriyorum, daha güzel evlerde oturacaklar. Barış içerisinde olacaklar, daha huzurlu yaşayacaklar. Söz veriyorum, burada tahrip edilen okulların daha iyisini bu güzel gençler için yapacağız, bu güzel çocuklar için yapacağız. Hiçbir gencimizi barikatların, çukurların içerisinde kaybetmeyeceğiz, Diyarbekir anneleri bir daha ağlamayacak. “

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Surda vatandaşlara seslendi

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Surda vatandaşlara seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Surda vatandaşlara seslendi

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Davutoğlu’nun gelişi öncesinde kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Suriçi bölgesinde bulunan Gazi Caddesi üzerinde polis bariyerleri ile güvenlik koridoru oluşturuldu. Vatandaşların tek tek aranarak alındığı Suriç’inde güvenlik koridonunun içine ise kimse bırakılmadı. Başbakanın gelişi nedeniyle tarihi Ulucami’nin etrafında bulunan tarihi yapılar ile binaların üzerinde de tam teçhizatlı keskin nişancılar yerleştirildi. Suriçinde yasağın bulunmadığı sokakların girişleri de polis bariyerleriyle kapatıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Surda vatandaşlara seslendi

Başbakan Ahmet Davutoğlu Surda vatandaşlara seslendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!