Balonlu Akkuyu eylemi

Güncelleme Tarihi:

Balonlu Akkuyu eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Greenpeace çevre gönüllüleri, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda ‘‘Stop Akkuyu’’ eylemi yaptı. 2 gönüllü, Greenpeace balonunuyla havalanırken, yerde kalan eylemciler gözaltına alındı.

ÜZERİNDE radyasyon uyarı işareti bulunan beyaz tulumlar giymiş Greenpeace çevre eylemcileri, dün sabah Sultanahmet Meydanı'nda 'STOP AKKUYU' mesajını taşıyan Greenpeace balonunun önünde, nükleer ölümü temsil eden eylem gerçekleştirdiler.

Potansiyel bir nükleer kazada çevreye yayılan radyasyon serpintisini simgeleyen balon, 2 Greenpeace gönüllüsüyle birlikte gökyüzüne yükseldi. Akkuyu Nükleer Santralı projesini protesto eden eylem nedeniyle 9 Greenpeace üyesi gözaltına alındı.

Greenpeace Akdeniz Ofisi Enerji Kampanyası Sorumlusu Melda Keskin, dünyanın dört bir yanında yaşanan tehlikeler ışığında, nükleer enerjinin içerdiği risklerin Türkiye'ye ithal edilmesinin akıldışı olduğunu defalarca eylemlerle dile getirmeye çalıştıklarını belirtti. Melda Keskin, Türkiye'nin enerji verimliliği ve yenilenebilir kaynak potansiyelinin yok sayıldığını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Kör bir inatla, nükleer çığırtkanlığı yapmaya devam ediliyor. Her türlü mantıktan uzak bir tavır sergileyen yetkililerin, aktif bir fay hattının yakınında nükleer santral kurmaktaki ısrarı vahim bir boyut kazanıyor. Akkuyu ihalesini almak için yarışan üç konsorsiyum, hiç bir bilimsel kanıt göstermeksizin reaktörlerinin büyük depremlere dayanacağını iddia ediyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!