Bahçelievler Belediyesi hangi partide? Bahçelievler'in mevcut Belediye Başkanı Osman Develioğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Bahçelievler Belediyesi hangi partide Bahçelievlerin mevcut Belediye Başkanı Osman Develioğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 09:56

İstanbul'un 39 ilçesinden biri olan Bahçelievler şehrin Avrupa Yakası olarak adlandırılan kısmında yer alıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi, Bahçelievler Belediyesi'nin hangi partide olduğu vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Öte yandan Bahçelievler'in mevcut Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun kim olduğu da sorgulanıyor. Peki, Bahçelievler Belediyesi hangi partide?

Haberin Devamı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala, Bahçelievler Belediyesi'nin 2014'te yapılan yerel seçimlerde hangi parti tarafından kazanıldığı merak ediliyor. Bunun yanında Bahçelievler'in mevcut Belediye Başkanı Osman Develioğlu kim olduğu da araştırılıyor. İşte, konuya ilişin detaylar ve Osman Develioğlu'nun biyografisi...

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Osman Develioğlu seçimleri kazandı ve o tarihten bu yana Bahçelievler Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ise Dr. Hakan Bahadır'ı aday olarak gösterdi.

MEVCUT BAŞKAN OSMAN DEVELİOĞLU KİMDİR?

1956 yılında İstanbul'un Kadırga semtinde doğdu. Aslen Kayserilidir. 1979 yılından beri ambalaj sanayiinde faaliyet göstermektedir. Kadırga İlkokulu ve İstanbul İmam Hatip Okulu’nun ardından yükseköğrenimini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini de tamamladı.

Haberin Devamı

1995-1999 seçimlerinde 3'üncü bölge milletvekili adaylığı, ilçe başkanlığı ve il yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.  1970 yılından beri sosyal aktivitelerin içinde yer alan Osman Develioğlu, pek çok sivil toplum örgütünde yönetici olarak görev yaptı.

MÜSİAD, BASİAD, Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Hamidiye Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, ÖNDER ve İstanbul Oluklu Mukavvacılar Derneği yönetim kurullarında yer alırken, sanayici ve iş adamı kimliğiyle İstanbul Sanayi Odası Meslek Komitesi'nde başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

AK Parti kuruluş çalışmalarında bulundu. İstanbul Parti içi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı görevine üç kez seçildiği 2004, 2009 ve 2014 yıllarından günümüze, Bahçelievler'e hizmet sunmaya devam eden Osman Develioğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!