'Baby Shark' mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Baby Shark mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 07:00

Güney Koreli medya şirketi Smart Study C.O. LTD’nin, çocuklar için hazırladığı ‘Baby Shark Live’ müzikalini kopyalayıp kullandığı iddiasıyla Siyah Kedi Tiyatro Film şirketine tespit davası açıldı.

Haberin Devamı


İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davada Güney Koreli Samsung Publishing şirketinin iştiraki olan Smart Study şirketinin çocuklar için eğitim amaçlı medya içeriği olan ‘Baby Shark Dance’ videosunun 5 yılda 4.4 milyar kişi tarafından izlendiği anlatılan dilekçede şu ifadelere yer verildi: “7 ay önce ‘Baby Shark Live’ adlı müzikalinin ilk gösterimini Güney Carolina’da yapan Smart Study, sahne müzikalinin formatından müzikaldeki karakterlere kadar tüm mali hakların sahibidir. Siyah Kedi Tiyatro Film ve Reklam Hizmetleri şirketinin ortağı Nisa İnci ise ‘Baby Shark’ markası için tescil başvurusunda bulunmuştur. Siyah Kedi şirketinin Baby Shark müzikalinde kullanmakta olduğu delillerin yok olmasını önlemek amacıyla bilirkişi aracılığıyla delil tespiti yaptırılmasını talep ediyoruz.”

BİLİRKİŞİ ‘AYNI’ DEDİ

Smart Study şirketinin delil tespiti talebi üzerine 8 Şubat’ta Siyah Kedi şirketinin ‘Baby Shark’ müzikalinin gösteriminin yapıldığı Trump Towers’ta delil tespiti yapıldı. İki müzikalin ayırt edilemeyecek derecede benzer olduğunu tespit eden bilirkişi, “İki tarafın ‘Baby Shark’ ibareli markalarının ayırt edilemeyecek kadar benzer olduğu tespit edilmiştir” dedi. Özge EĞRİKAR/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!