Antalya'da sahte dolar operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada sahte dolar operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 15:16

Antalya'da kurdukları matbaada sahte Amerikan doları basarak piyasaya sürdükleri öne sürülen 4 kişi, gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, piyasaya sahte dolar sürdükleri iddia edilen bir suç örgütünü takibe aldı. Ekiplerin 2 ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından düzenlenen operasyonda 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı.
Sahte dolar basmak amacıyla matbaa kurdukları iddia edilen zanlılar H.K.(52), S.A.(40), M.B.(28) ve Ö.A.(24) sağlık kontrolünden geçirildi. Matbaa sahibi H.K'nın sahte dolarları bastığı, diğer zanlıların ise paraları piyasaya sürdükleri öne sürüldü.

Matbaa ve zanlıların evlerinde yapılan aramalarda; 550 adet sahte 100'lük Amerikan doları, üzerinde para seri numarası bulunan 170 mumlu A4 kağıdı, basımda kullanılan ve üzerinde dolar resmi bulunan 16 naylon film, üzerinde 100 rakamı ve dolar amblemi bulunan 9 adet A4 kağıdı, üzerinde Benjamin Franklin'in resmi bulunan 4 adet A4 kağıdı ile sahte para basımında kullanılan diğer malzemeler ele geçirildi.
Sahte dolarların basıldığı matbaanın ekipler tarafından mühürlendiği, operasyon kapsamında 1 kişinin arandığı, çete üyesi 2 kişinin ise daha önce düzenlenen bir operasyonda tutuklandığı belirtildi.

Zanlıların teknik takibe takılan görüşmelerinde “Namuslu işlerde çalışarak günde 30 lira kazanacağımıza, arada sahte dolar basarak kısa yoldan istediğimiz kadar para kazanabiliriz” şeklinde sohbet ettiklerinin saptandığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!