Ankara'yı kana bulayan saldırıda iddianame tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Ankarayı kana bulayan saldırıda iddianame tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 11:06

29 kişinin hayatını kaybettiği 87 kişinin yaralandığı Merasim Sokak patlamasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Mustafa Karasu, Murat Karayılan gibi üst düzey PKK yöneticilerinin yanı sıra PYD lideri Salih Müslim’in de aralarında 34 kişi örgüt yöneticisi olarak, 34 şüpheli de eyleme iştirak eden sıfatıyla yer aldı.

İddianamede saldırıyı gerçekleştiren Abdulbaki Sömer’in PKK’nın özel kuvvetler mensubu olduğu savunuldu. 

O ARAÇ 11 OCAK’TAN BERİ ARANIYORMUŞ 

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen koordinesinde devam eden Merasim sokak patlamasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Ali Alper Saylan tarafından hazırlanan  iddianamede, Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) yapılan araştırmada, eylemde kullanılan aracın, 6 Şubat-11 Şubat arasında Ankara'ya giriş yaptıktan sonra sahte plaka ile değiştirilerek kullanıldığının tespit edildiği belirtildi. İddianamede, aracın, İzmir'den kiralandıktan bir süre sonra internet üzerinden satışa çıkarıldığının belirlendiği, bunun üzerine 11 Ocak 2016'da arama kaydı şerhi konulduğu ifade edildi. 

Haberin Devamı

AYNI DÜZENEKLER 

Merasim sokakta kullanılan bomba düzeneği ve patlayıcıların, 27 Ocak’ta İstanbul Boğaziçi Üniversitesi otoparkında park halinde bulunan Citroen C3 Picasso marka bombalı araç ile 24 Kasım 2015'te Adana'da Denizli Polis Merkezi önünde fark edilip kontrollü olarak patlatılan bomba yüklü araçtakilerle aynı olduğu vurgulandı. 

BİLEKLİ EL PARÇASINDAN TEŞHİS

İddianamede olay yerinden oldukça uzak mesafede bilekli bir el parçası bulunduğu, parmak izi incelemesinden bu kişinin Suriye'den yurda kaçak yollarla giriş yapan Salih Necar olduğunun tespit edildiği, PKK'nın silahlı kanadı TAK'ın eylemi üstlenip olayı örgüt mensubu Abdulbaki Sömer'in yaptığını açıklamasından sonra Sömer'in babası Musa Sömer'den alınan DNA örneğinin eşleştiği ifade edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!