Anadolu Belediyeleri 4. kez toplandı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Belediyeleri 4. kez toplandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

İşbirliğini geliştirmek için biraraya gelen Anadolu Yakası belediye başkanları dördüncü toplantısını Maltepe'de yaptı.

ANADOLU Yakası'nın sorunlarını işbirliği halinde tesbit etmek ve birlikte çözüm önerileri geliştirmek üzere koordinasyon çalışmalarını sürdüren 21 belediyenin başkanı Maltepe'de toplandı. İdealtepe Günaydın tesislerindeki dördüncü toplantının evsahibi Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık'tı.

Önceki buluşmalarda oluşturulması kararlaştırılan komisyonların çalışmalarının müzakere edildiği toplantıda önce Tuzla, Beykoz, Alemdar ve Çavuşbaşı belediyelerince hazırlanan çevre raporları ele alındı. Toplantıda Mahalli İdareler Yeni Yasa Tasarısı da tartışıldı.

Yeni kararlar

1- Anadolu Yakası için hazırlanan çevre raporlarının derinleştirilerek devam etmesi.

2- Belediye başkanları Anadolu Yakası'ndaki bütün SSK ve Devlet Hastanelerininin bahçe düzenlemelerini, iç ve dış cephe boya ve bakımlarını yapma kararı aldı.

3- Mahalli İdareler Yasa Tasarısı'ndan ümitlerini kestiklerini belirten başkanlar, toplu halde tasarıdaki tek bir madde üzerinde dikkatlerini yoğunlaştırma ve bu madde için Ankara'ya baskı yapma kararı aldı. Bu madde yerel yönetimlerin vergilerden aldıkları payın yüzde beşten yüzde 11'e çıkarılması.

4- Toplantıdan çıkan son sonuç ise Bakanlar Kurulu kararları ve yönetmelik değişiklikleriyle belediye başkanlarının elinden alınan yetkilerin kitapçık halinde kamuoyuna duyurulması. Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık bu yetki kısıtlamalarına geçici mevsimlik işçilerin kadroya alınamamasını, başkanların elinden müdür atama ve personele ceza uygulama yetkisinin alınmasını örnek gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!