Altın yatırımcıların ilgisi çeken tek metal değil

Güncelleme Tarihi:

Altın yatırımcıların ilgisi çeken tek metal değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2010 12:20

Geçtiğimiz yıl kıymetli metallerde yaşanan rallinin hızı azalsa da, yatırımcılar plantinyum ve paladyuma ilgi göstermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Analistler bu yıl kıymetli metal fiyatlarının daha da yükselebileceğine inanıyor. Özellikle ABD’de yeni borsa yatırım fonunun bu metallerin vadeli hisselerini satın almasının fiyatlardaki artışı tetikleyeceği belirtiliyor.

 

BusinessWeek dergisinde yayımlanan bir analizde, küresel ekonomik krizde riskten kaçan yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri emtiaya yönelmesiyle altın, gümüş ve diğer kıymetli metallerin fiyatlarında büyük yükselişlerin yaşandığına dikkat çekildi.

 

Altın ve gümüşün 30 Kasım’da sona eren 12 aylık süreçte sırasıyla yüzde 24 ve yüzde 50 oranında değer kazandığı hatırlatılan analizde, doların son dönemde yükselmesiyle, fiyatlardaki rallinin hız kaybettiğinin altı çizildi.

 

Haberin Devamı

Bu yılın en fazla değer kaybeden kıymetli metalleri ise bakır ve çinko oldu. Bu düşüşte, hükümetlerin teşvik harcamalarının endüstriyel ham maddelere olan talebi artıracağı yönündeki beklentilerin de büyük bir etkisi oldu.

 

BusinessWeek, yatırımcıların gözdesi haline gelen emtianın en fazla hangi ülkede bulunduğu ve fiyat değişiminin ne olduğuna yönelik bir grafik analiz hazırladı.

 

İŞTE KIYMETLİ METALLERE DAİR DETAYLI ANALİZ:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!