Almanya'yı sarsan davada yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Almanyayı sarsan davada yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 14:52

Almanya'da 2000 yılından beri öldürülen Türklerin katillerine yardımcı olduğu şüphesiyle Brandenburg eyaletinde Andre E. adlı bir aşırı sağcı tutuklandı.

Haberin Devamı

Karlsruhe kentindeki Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Andre E'nin iki olayda yasa dışı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" adlı terör grubunu desteklemekle suçlandığı bildirildi.

Başsavcılık, Andre E'nin, 2007 yılında işlenen cinayetlerle ilgili DVD'leri hazırladığının tahmin edildiğini kaydetti. Andre E. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Andre E'nin Alman özel timi GSG-9 tarafından yakalandığı ve Zwickau kentindeki evinde, ayrıca Dresden ve Jena kentlerindeki üç evde daha arama yapıldığı belirtildi.

ANDRE E. İSİMLİ ŞÜPHELİ MAHKEMEYE BÖYLE GETİRİLDİ

DVD'lerde 2004 yılında Köln kentindeki Keupstrasse adlı sokakta düzenlenen ve 22 kişinin yaralandığı bombalı eylemle ilgili haberlere de yer veriliyor.

ŞUBAT'TA ANMA TÖRENİ

Öte yandan Almanya'da 2000 yılından beri öldürülen Türkler için gelecek yılın şubat ayında merkezi bir anma töreni düzenleneceği  bildirildi.

Haberin Devamı

Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, dün akşam Bellevue Sarayı'nda bir araya geldiği kurbanların yakınlarına böyle bir anma töreni düzenleneceğini, böylelikle toplumdaki birliktelik için güçlü bir sinyal verileceğini söylediği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!