Almanya ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2008 14:18

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün yanarak can verdiği facia için tören düzenleniyor.

Haberin Devamı

Fotoğraflar için tıklayın...

Törene bir çok  Türk ve Alman vatandaş katıldı. Tören'de Deniz Baykal ve Bakan Said Yazıcıoğlu konuştu. 

FACİA KURBANLARI YARIN TOPRAĞA VERİLECEK     

Gaziantep'te yan yana 9 mezar açıldı...       

Yangında ölen 9 kişinin cenazeleri, yarın Gaziantep’te yan yana açılan mezarlarda toprağa verilecek. Toplu cenaze törenine bazı bakanların da katılması bekleniyor. Faciada kızları ve torunlarıyla birlikte ölen 48 yaşındaki Medine Kaplan'ın, 2.5 ay önce geldiği Gaziantep'te oğlu Kenan Kaplan'a bir mezarlık ziyaretinde, “Bana bir şey olursa Yeşilkent Mezarlığı'na değil, Asri Mezarlığa gömün” dediği öğrenildi.

Kaplan'ın yakınları Yeşilkent Mezarlığı'nda satın aldıkları mezarda 9 cenaze için hazırlık yaparken, Büyükşehir Belediyesi cenazelerin şehre daha yakın olan Asri Mezarlık'ta defnedilmesini istedi. Bunun üzerine Medine Kaplan'ın Yeşilova Mahallesi'nde oturan oğlu 28 yaşındaki Kenan Kaplan, annesinin son isteğinin Asri Mezarlık'ta toprağa verilmek olduğunu söyledi. Annesinin son isteğinin yerine geleceği için çok mutlu olduğunu belirten Kaplan, “Annem 2.5 ay önce geldiğinde kendisiyle Asri Mezarlık'taki yakınlarımızın mezarlarını ziyaret etmiştik. O sırada bana, ‘Oğlum ben ölürsem beni Yeşilkent Mezarlığı'na değil, Asri Mezarlığa gömün’ demişti. Kente yakın olsun diye Asri Mezarlık için hazırlık yaptıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey, annemin de son isteğini gerçekleştirmiş oldu. Allah onlardan razı olsun” dedi. Kaplan daha sonra Asri Mezarlık'taki yan yana açılan 9 mezarı ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

Medine Kaplan'ın kardeşi 37 yaşındaki Salman Küplü de cenazelerin bugün Almanya'da törenle uğurlanacağını, özel uçakla akşam saatlerinde Gaziantep'e getirileceğini, morga bırakıldıktan sonra yarın törenle defnedileceğini kaydetti.

3 Ocak'taki faciada Medine Kaplan (48), gelini Hülya Kaplan (31), Hülya’nın kızları Karanfil (4), Dilara Kaplan (11), Medine Kaplan’ın diğer gelini 5 aylık hamile Döne Kaplan (21) çocukları Kamil (3) ve Kenan Kaplan (2), Hülya Kaplan’ın yeğeni İlyas Çalar (2) ile akrabaları Belma Özkaplı (22) yanarak ölmüştü.

              

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!