Alışveriş merkezi, 20 bin 695 YTL tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş merkezi, 20 bin 695 YTL tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 21:58

Ege Üniversitesi (E.Ü.) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demet Gürüz'ün, bir alışveriş merkezinde oturduğu koltukta sıkışarak kopan parmağı için açtığı tazminat davasında karar verildi. Alışveriş merkezini kusurlu bulan mahkeme, Gürüz'e 20 bin 695 YTL tazminat ödenmesine hükmetti.

Prof. Dr. Demet Gürüz'ün avukatı Özcan Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Gürüz için İzmir Tüketici Mahkemesi'ne açtıkları 51 bin YTL'lik tazminat davasının sonuçlandığını bildirdi.

Mahkemenin, alışveriş merkezinin, 13 bin 695 bin YTL'si maddi, 7 bin YTL'si manevi olmak üzere toplam 20 bin 695 YTL tazminat ödemesine hükmettiğini kaydeden Özcan Türkoğlu, mahkeme sürecinde bilirkişi heyetinin alışveriş merkezini yüzde 100 suçlu bulduğunu da kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mahkeme, Gürüz'ün ameliyat masraflarını ve iş günü kaybını dikkate alarak 13 bin 695 YTL maddi tazminat kararını verdi. Manevi tazminatı ise 7 bin YTL olarak belirledi. Bize göre verilen manevi tazminat çok yetersiz. Çünkü müvekkilim, parmağı yerine dikilmesine karşın halen eski imzasını atamıyor. Bu bir öğretim üyesi için çok üzücü. Mahkemenin son günlerde alışveriş merkezlerinde yaşanan olayları da dikkate alarak manevi tazminatı daha yüksek tutmasını beklerdik. Kararı temyiz edeceğiz.”

OLAY

E.Ü. İletişim Fakültesi Kişilerarası İletişim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Demet Gürüz, aynı okulda öğretim üyesi Doç. Dr. Müge Elden ile 22 Şubat 2005 tarihinde gittiği alışveriş merkezinin restoran bölümünde, oturmak istediği sandalyeye parmağı metal aksama sıkışmıştı. Gürüz'ün kopan sağ el işaret parmağı, İzmir El ve Mikro Cerrahi Hastanesi'nde dikilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!