AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Ankarayı ticaretin başkenti yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 14:59

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Ankara'da organize sanayi bölgelerinin sayısını artıracağız. Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Keçiören ilçesindeki Estergon Kalesi’nde düzenlenen programda, Erzincanlılar Federasyon üyeleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Altınok, İstanbul'daki olası deprem tehlikesi nedeniyle birçok şirketin fabrikasını Ankara'ya taşıma kararı aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Havaalanı var, demir yolu var, kara yollarının merkezi Ankara; Ankara'da işsizlik diye bir problem kalmaz. Ankara'daki trafik sorununu kim çözecek? 'Yol yapmadım, yardım yaptım' deyip yolları kim yapacak? 2023 yılında Ankara'da yeni trafiğe çıkan araç sayısı 100 bin, 2024'te 125 bin 2-3 sene sonra Ankara trafiği İstanbul trafiğinden daha çekilmez bir çile haline gelir. Ne yapmak lazım; metro yapmak lazım. Bu 5 yılda Ankara'da metro yapıldıysa söyleyin. Sanat kültür Ankara'da öldü; söndü. Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğine dair yapılan bir şey yok. Gençlerimiz, çocuklarımız yarınlara ümitle bakmalı. Üniversiteyi bitirdim iş bulabilir miyim, derdi olmamalı. Ama biz ne yapıyoruz; 'yol yapmadım, yardım yaptım'. Ankara'ya yapılan yardımlar bütçenin yüzde 4'ü. Kira fiyatları arttı ama büyükşehir belediyelerinin biliyorsunuz şirketleri var. Bunlar ne yapar, ev yapar; ama kooperatif ama kentsel dönüşüm. Dolayısıyla ne yapacağız; kira öder gibi binlerce ev sahibi olmayan vatandaşımızı ev sahibi yapacağız. Ankara'da organize sanayi bölgelerinin sayısını artıracağız. Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız."

Haberin Devamı

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Ankarayı ticaretin başkenti yapacağız

'BU 5 YILIMIZI HEBA ETMEYELİM'

Ankara'nın bir orman şehri olabileceğini söyleyen Altınok, "Yeşil alanlarımız kurudu, kuru peyzaj diye bir şey çıktı. Yani taşlaşan bir alan oldu Ankara. Giderken görüyorsunuz 20 tane kreş yaptık. Sen 500 tane kreş sözü veriyorsun 5 yılda 20 tane kreş yapıyorsun. Bir deprem yaşadı Erzincan. Rahmetli Başbuğ'la beraber depremin ikinci günü Erzincan'daydık. 6 Şubat'ta bir deprem yaşadık; ne yapmamız lazım bundan bir ders almamız lazım. Ankara'da yapılan bir tane kentsel dönüşüm projesi yok. Bunları kim yapacak? Dolayısıyla şunu söyleyeceğim; Fatih Köprüsü’nde her yerde resimler var, duvarlara harcanan para 750 milyondur. Orada resimler olana kadar, keşke eserlerini koysaydın, yaptığın hizmetleri koysaydın. Türkiye'nin en büyük şelalesi nerede Keçiören'de. Çöplükler gül bahçesi oldu. Tarihimiz, sanatımız, kültürümüz, teleferiğimiz. Ankara bir gecekondu şehriydi. Bu beş yılımızı heba etmeyelim. Ankara'nın 5 yılı heba olmuş bir yıldır. 5 yılda Büyük Şehir Belediyesinin harcadığı bütçe 300 milyardır. Şu an 20 milyar borcu var. Yazmış oraya; 17 alt geçit, üst geçit. Bunların tamamı 1 milyardır, hadi 2 milyar olsun dahası olamaz. Böyle bir şey yok. Altınok hizmetkardır onu söyleyeyim. Gece demeden gündüz demeden. Sosyal medya başkanı da değilim, iftira atan bir başkan adayı da değilim. Çamur siyaseti asla yoktur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!