Ailem bile 'Sen yalancısın' diyor

Güncelleme Tarihi:

Ailem bile Sen yalancısın diyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 13:10

BOŞANMA davaları devam eden oyuncu Şahnaz Çakıralp ile Prof. Dr. Mehmet Murat Öncel mahkemede bir kez daha karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Şahnaz Çakıralp’ın katıldığı bir televizyon programında kendisine hakaret ettiğini iddia eden Prof. Dr. Murat  Öncel, “Fevkalade mağdur durumdayım. Hastalarım muayenehaneye geliyor, ‘sen profesör değilmişsin’ diyerek  profesör olduğuma dair belgeyi görmek istiyorlar. Ameliyat olacak hastalarım ameliyattan vazgeçtiler. Beni en çok yıpratan ise bunları eşimin söylemiş olması” dedi. Öncel ve Çakıralp’in duruşma süresince avukatlarının ve karşılıklı beyanlarının arkasından cevap vermek için el kaldırmaları dikkat çekti. Dosyayı incelemeye alan yargıç kararını açıklamak için duruşmayı erteledi.

BÖYLE EVLENMİŞLERDİ (FOTO-GALERİ)

TOPLAM 6 DAVA AÇILDI     

Mayıs 2011’de evlenen Şahnaz Çakıralp ile gözdoktoru Prof. Dr. Mehmet Murat Öncel birkaç ay sonra ayrı yaşamaya başladı. Eylül 2011’de ise Prof. Dr. Öncel aile mahkemesine başvurarak boşanma davası açtı. Boşanma davası devam ederken basında yer alan haberle nedeniyle Çakıralp ve Öncel tehdit ve hakaret suçlamasıyla birbirlerine karşılıklı olarak 5 ayrı dava daha açtı.

Haberin Devamı

İstanbul 12’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Şahnaz Çakıralp ile Çakıralp’ten şikayetçi olan Prof. Dr. Mehmet Murat Öncel katıldı.

“EŞİMİN BU SÖZLERİ SÖYLEMESİ BENİ YIPRATTI” 

 Şahnaz Çakıralp’in televizyon programındaki beyanları nedeniyle maddi manevi mağdur olduğunu belirten, Prof. Dr. Mehmet Murat Öncel şunları söyledi: “30 yıllık hekimim. 25 yıllık göz doktoruyum. 20 yıllık öğretim görevlisiyim. Profesör olmadığım yönündeki iddia şöhretimi, onurumu, haysiyetimi son derece rahatsız etmiştir. YÖK’ten gelen yazıda “profesör değildir” denmiyor. Profesörlük rektörlükler tarafından verilir. Beni en çok yıpratan ise maddi ve manevi şekilde zarara uğratan kişinin, eşimin bunu söylüyor olmasıdır.

Haberin Devamı

“HASTA OLMADIĞIMA DAİR RAPOR ALDIM”    

 Hastalıklı olduğumu söylediği için hasta olmadığına dair üniversite hastanelerinden rapor aldım. Bu söylenen sözler aniden söylenmiş sözler değildir. İlk avukatı Bozkurt Nuhoğlu, muayenehaneme gelerek, “10 milyon lira vereceksin eğer vermezsen çamur atacağız, profesör olmadığını söyleyeceğiz” dedi. Bozkurt Nuhoğlu bu sözlerinden dolayı Bakırköy 16 Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Fevkalade mağdur durumdayım. Hastalarım muayenehaneye geliyor, “sen profesör değilmişsin” diyerek profesör olduğuma dair belgeyi görmek istiyorlar. Kongrelere gidemiyorum. Ameliyat olacak hastalarım ameliyattan vazgeçtiler. Aileme gidiyorum “sen yalancısın, profesör değilmişsin” diyorlar.”

Haberin Devamı

“TAZMİNATI ALABİLMEK İÇİN KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATTI”

 Mehmet Murat Öncel’in avukatı Rahmi Çelik’in Öncel’in profesör olduğuna dair belgeyi mahkemeye sunarak, Çakıralp’in boşanma davasında talep ettiği 10 milyon TL tazminatı alabilmek için dava konusu programda “Hastalıklı bir adam, profesör değil” diye beyanlarda bulunarak basın yoluyla karalama kampanyası başlattığını öne sürdü.

“HAKKIMDA KARARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTÜLDÜ”

Şahnaz Çakıralp ise, “Biz ayrıldıkta sonra, dava konusu olan programa kadar bir karalama kampanyası yürütüldü. Hiç ağzımdan çıkmayan sözler gazetelere ben söylemişim gibi yazdırıldı. En sonunsa ölümle tehdit ettiğimi yazdırdılar. Ben de 16 yıllık bir sanatçı ve CHP meclis üyesi bir kişi olarak cevap verme isteği duydum ve “Onun için üzülüyorum. Kendisi ruhen hasta, marfen hastası” dedim. Marfen hastalığı şizofren kökenli bir hastalık. 2 psikoloğu var, biri ile mahkemelik. “Ben ona üzülüyorum” dedim. Bir bilim adamı kalkıp da suratını tamamiyle değiştirir mi? Ama onun her zaman bir meşhur olma isteği vardı” dedi.

Haberin Devamı

Dosyayı incelemeye alan yargıç kararını açıklamak için duruşmayı erteledi.

2 YIL 8 AYA KADAR HAPİS İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Şahnaz Çakıralp ile müşteki Mehmet Murat Öncel’in karı koca oldukları ve İstanbul 6’ıncı Aile Mahkemesi’nde boşanma davalarının devam ettiği belirtildi.

Çakıralp’in katıldığı bir televizyon programında “Tümü ile bir kurgu ile yaşıyor ve o bir şeyleri kurguluyor. Onu da böyle bir plan halinde sonra yapıyor. O kadar hastalıklı bir durum ki tedavi olması gerekiyor. Ama işte karşınızda ki adam normal olmayınca ne yapacaksınız?” şeklinde cümleler sarf ederek müştekinin şeref ve saygınlığına saldırdığı iddia edildi. İddianamede ayrıca Çakıralp hakkındaki suç duyurusu dilekçesinde “Benim yerimde başkası olsa vururdu o adamı” dediği iddia edilmişse de bunun tehdit mahiyetinde bir cümle olmadığı, cümlenin akışından anlaşıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İddialarını duruşmada ispat edeceğini belirten Çakıralp’in soruşturma aşamasında uzlaşma istemediği belirtildi. Çakıralp’in, Öncel’e hakaret suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!