Ağar'a 2. dokunma

Güncelleme Tarihi:

Ağara 2. dokunma
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucu kaçakçısı Yaşar Öz'ün serbest bırakılmasını sağladığı iddialarını içeren dosya nedeniyle, TBMM Karma Komisyonu Mehmet Ağar'ın dokunulmazlığını, 2'nci kez kaldırdı. Ağar, ‘‘Önceki fezlekede de aynı iddialar var. Bir kişi aynı suçtan 2 kez yargılanamaz’’ dedi. Ömer Bilgin ve Murat Karayalçın'ın da dokunulmazlığı kaldırıldı.

TBMM Karma Komisyonu, 2'nci kez DYP Milletvekili Mehmet Ağar'ın dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Komisyon, aynı toplantıda CHP Milletvekili Murat Karayalçın ile DYP Milletvekili Ömer Bilgin için de aynı kararı aldı. Karayalçın 2'nci kez, Bilgin ise 5'nci kez dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri oldu. Komisyon 13 milletvekili hakkındaki 23 dosyayı karara bağlamak için dün toplandı. Toplantı 7 dosya incelenerek, karara bağlandı ve 3 milletvekili hakkında dokunma kararı çıktı. Uyuşturucu kaçakçısı Yaşar Öz'ün elindeki silahlarla birlikte serbest bırakılması emrini vererek, görevi kötüye kullandığı öne sürülen dönemin Emniyet Genel Müdürü Ağar ile ilgili karar tartışma yarattı. DYP'liler, Ağar hakkındaki görüşmenin ertelenerek, Necdet Menzir hakkında aynı suçlamaların yeraldığı dosya ile birleştirilmesini istediler. DYP'li Cevher Cevheri, ‘‘2 milletvekili hakkında da aynı suçlama var, ama Menzir dosyası komisyondan kaçırılıyor’’ diye itiraz ederken, diğer DYP'liler, ‘‘Oylamaların siyasi olmasını önlemek için isimleri kapatıp öyle yapmak gerekir’’ diye tepki gösterdiler. Ancak komisyon 2 dosyanın birleştirilmesini kabul etmedi. Daha sonra yapılan oylama sonucunda 23'e karşı 6 oyla Ağar'ın 2'nci kez dokunulmazlığının kaldırılması kararlaştırıldı.

‘İLK FEZLEKEDEKİ İDDİALAR’

Ağar, komisyona gönderdiği yazılı savunmada, iddialara hiç girmeden görüşmeye itiraz etti, ‘‘Daha önce dokunulmazlığımın kaldırılmasına neden olan fezlekede de aynı iddialar var. Bir kişi aynı suçtan 2 kez yargılanamaz’’ dedi. Ağar, komisyonu suçlayarak, ‘‘Daha önce gelen fezlekeler dururken benim hakkındaki dosyanın öncelikli görüşülmesi maksatlıdır’’ diye konuştu. Komisyon, Ağar'la birlikte Ömer Bilgin ve Murat Karayalçın'ın da dokunulmazlıklarının kaldırılması kararlaştırıldı. Bilgin için Turban yolsuzluğu ve Çeşme tesislerinde bedava konaklamaya izin verme, Karayalçın içinse Portakal Çiçeği Vadisi projesi ihalesinde usulsuzlük iddiaları nedeniyle ‘dokunma’ kararı alındı. Karayalçın'ın ‘‘Tüm dosyalardan dokunulmazlığımı kaldırın’’ demesine rağmen hakkındaki diğer iki dosya ile diğer milletvekilleri hakkındaki dosyalar dönem sonuna ertelendi. Komisyonun aldığı bu dokunulmazlığın kaldırılması kararları, Genel Kurul gündeminde bekleyen diğer dosyalarla birlikte oylandıktan sonra geçerli olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!