Adalet Bakanı Hatay'da Anayasa'yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı Hatayda Anayasayı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 13:45

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulan 26 maddelik Anayasa değişikliği paketinde, aş, iş, ekmek ile vatandaşın sorunlarını çözecek düzenlemelerin olduğunu söyledi.

Ergin, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini (HESOB) ziyaret ederek, esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

Anayasa değişikliklerinde vatandaşın haklarının güçlendirilmesi konusunda önemli düzenlemelerin bulunduğunu ifade eden Ergin, referandumda bu konular dikkate alınarak oy kullanılmasını istedi.

Referandumla AK Parti'ye “evet” mi, “hayır”mı oylamasının yapılmayacağını vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:

“Pakette, kadınlara, çocuklara, şehit aileleri ve yakınları ile gazilere pozitif ayrımcılık getiriyoruz. Ayrıca paketle bireyi kamu otoritesine karşı güçlendiriyoruz. Anayasa değişiklik paketiyle kamu denetçisi kurumu kuruluyor. Gelişmiş bütün ülkelerde olduğu gibi, vatandaşa bireysel hak arama imkanı getiriyoruz. Ayrıca Türk insanına Anayasa Mahkemesine gidip hakkını arama imkanı sağlıyoruz.”

Değişikliklerle demokratik ülkelerde askeri yargının misyonu neyse Türkiye'ye de onu getirmeye çalıştıklarını ifade eden Ergin, ayrıca memura toplu sözleşme hakkı getirdiklerini, bundan emeklilerin de yararlanması imkanı sağladıklarını söyledi.

Anayasa değişikliklerinin Avrupa Parlamentosu tarafından beğenildiğini vurgulayan Ergin, “Yapılan düzenlemeyle Avrupa Birliği müzakerelerini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Avrupa Parlamentosu yaptığımız düzenlemelerin AB'ye uyumlu olduğunu söyledi. Biz, bu milletin elini kolunu güçlendiren düzenlemeler yapıyoruz. Önemli olan halkın iradesinin yönetime yansımasıdır” diye konuştu.

Ergin, referandumun yanı sıra Hatay'da yapılan çalışmalar hakkında da esnafa bilgi verdi.

Reyhanlı Barajı'nda yer tesliminin yapıldığını ve çalışmalara birkaç gün içerisinde başlanacağını ifade eden Ergin, Hatay'ın 3-4 yıl içerisinde sulama suyu sorununun tamamen çözümleneceğini belirtti.

Havaalanı terminal binasında da çalışmaların son sürat devam ettiğini söyleyen Ergin, bir sorun çıkmazsa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim'de buranın açılışını yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Toplantıya, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HESOB Başkanı Kadir Teksöz ile AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal ile esnaf temsilcileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!