'Abimi arasaydım burada olmazdım'

Güncelleme Tarihi:

Abimi arasaydım burada olmazdım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 23:18

GENELKURMAY Karargâhı’nın işgal edilmesine ilişkin davada, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi, eski Tümgeneral Mehmet Dişli savunma yaptı.

Haberin Devamı

15 Temmuz gecesi Akar’ın odasına girmeyi beklerken, silahlı iki kişi tarafından rehin alındığını öne süren Dişli, şu iddiaları dile getirdi: “Sivil kıyafetliydiler. ‘TSK yönetime el koydu. Bunu komutana bildir’ dediler. İçeriye girdim. Komutan ‘Dalga mı geçiyorsun’ dedi. ‘Sonra ‘Tedbir aldık, sakin ol, uçuşları durdurduk’ dedi. Daha sonra Akar’ın yaveri Levent Türkkan yanındakilerle içeriye girdi. Levent’in elinde silah vardı. Komutana kelepçe taktılar. Akar ile birlikte rehin alınarak Akıncı Hava Üssü’ne götürüldük. Gece boyu, Akar’ın talimatları üzerine darbe girişiminin yönetildiği 143. Filo’ya giderek görüşmeler yaptım. Darbeci askerleri ikna ettikten sonra Akar’la saat 8.30’da Akıncı’dan ayrıldık. Ben komutanın mesajlarını iletme sekreteryasını yaptım. Sabah, komutanla helikoptere bindik, bana döndü ‘sağol evlat’ dedi. ‘Hazırlık yaptın mı ne diyeceğiz’ dedi. Ben de ‘olanları anlatacağız’ dedim.”

AKAR TRAVMANIN ETKİSİNDE
Daha sonra çapraz sorgu yapılan Dişli, Akar’ın kendisi için “Darbecilerle birlikteydi” sözlerine ilişkin, “Benim çabalarımı, nasıl ikna etmeye çalıştığımızı en iyisi kendisi bilmektedir. Yaşadığı travmatik olayların etkisi altında beni yanlış anlamış olabilir” yanıtını verdi.

“Abiniz Şaban Dişli’yi neden aramadınız” sorusu üzerine Dişli önce, “Abimin telefonu yoktur. Kayıtlarımda da yoktur. Yanımda başkomutan var. Herhangi bir siyasiyi arama ihtiyacı duymadım” dedi. HTS kayıtlarında abisi ile görüşmelerinin bulunduğu hatırlatılınca da Dişli, “Keşke olsaydı. Burada olmazdım” karşılığını verdi.

I'M SORRY
Avukat Dilek Aras’ın “Zorla getirilen kişiler nasıl gönüllü bir şekilde salıveriliyor” sorusuna ise Dişli “Ben ifademde anlattım” yanıtı verdi. Aras, “Başka bir şey sormaya çalıştım” deyince de Dişli “Biliyorum farkındayım zaten” yanıtı verdi. Avukatın “Neyin farkındasınız Sayın Dişli” demesi üzerine de Dişli, “I’m sorry yani bu konuda sormak istediğinizi üzgünüm karşılamayacağım” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!