ABD Yahudi örgütünden sert açıklama

Güncelleme Tarihi:

ABD Yahudi örgütünden sert açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 08:58

ABD’nin önde gelen Yahudi lobilerinden Amerikan Yahudi Komitesi (AJC), Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü Davos’taki oturumdaki tavrının “İsrail ve Yahudilere karşı yeni tepkiler doğurabilecek bir kepazelik” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

DAVOS'TA OLAYLI PANELDEN ÇARPICI KARELER

 

 

AJC’den bu gece saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözleriyle Nobel Barış Ödüllü İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’e sözlü saldırıda bulunduğunu belirtti.

 

AJC Başkanı David Harris yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Erdoğan’ın Davos’taki öfke nöbeti, giderek artan Yahudi karşıtı hareketler karşısında yangına körükle gitmek oluyor” dedi.

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/tartisilan_moderator.jpgHarris açıklamasında, “Erdoğan’ın bu haksız sözleri ve İsrail Başbakanı’na saygısızlığı İsrail’i eleştirmenin giderek daha da öldürücü bir hale geldiğinin yeni bir göstergesi olmuştur” diye ekledi.

 

Haberin Devamı

Açıklamada, Erdoğan’ın eski bir İsrail vatandaşı olan ve Yahudilikten ayrılan Gilad Atzmon’un yazdıklarını referans göstermesinden Komite’nin büyük bir şaşkınlık duyduğu belirtildi. Açıklamada Atzmon’un daha önce yazdığı yazılarda, “Yahudi devletinin insanlık tarihinin karşısındaki en büyük tehdit olduğunu” söylediğinin altı çizildi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/gercek_neden.gif

 

AJC, “Bu tarz saçmalıkları yazan bir yazarın, demokratik bir ülkenin başbakanı tarafından referans gösterildiği zaman, durup kendimize aklın nerede bittiğini, nefretin nerede başladığını sormamız gerekiyor” dedi.

 

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin hayati önemde olduğunun ve bugüne kadar Amerikan Yahudilerinin desteğini aldığının vurgulandığı açıklamada, Türkiye’de Yahudi karşıtı hareketlerin arttığı bir dönemde İsrail’e dönük bu tarz ters yaklaşımlara karşı sessiz kalınamacayağı belirtildi.

 

Haberin Devamı

ABD’deki güçlü Yahudi lobilerinden biri olan AJC, 2004 yılında Erdoğan’a cesaret madalyası vermişti. Erdoğan, bu madalyayı alan ilk Müslüman olmuştu. Geçtiğimiz hafta içerisinde aralarında AJC’nin de bulunduğu yahudi örgütleri, Erdoğan’a bir mektup yazarak Türkiye’deki artan Yahudi karşıtlığına yönelik önlemler almasını istemişti.

 



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!