48 faili meçhulden 5 müebbet istendi

Güncelleme Tarihi:

48 faili meçhulden 5 müebbet istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2014 00:56

ŞIRNAK Cizre’de 1993-95 yıllarında işlenen faili meçhul cinayetlerle ilgili açılan davanın duruşmasına Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Haberin Devamı

Savcı mütalaasında, Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün kurduğu sorgu ekibinin gözaltına aldıkları kişileri öldürdüğünü belirterek, 1990-2000 yıllarında Cizre’de tespit edilmiş 48 faili meçhul cinayetin işlendiğine dikkat çekti.
Savcı, sanıklar tarafından kurulan örgütün 1993 yılından itibaren Cizre’de terörle mücadele amacıyla devlet tarafından sağlanan her türlü imkânları kullandığı ve Temizöz’ün talimatıyla çok sayıda cinayet işlendiğini söyledi. Savcı mütalaasında Temizöz’ün birçok kişinin öldürülme talimatını verdiğini ve diğer sanıklar Abdulhakim Güven, Burhanettin Kıyak, Hıdır Altuğ, Adem Yakın’ın da bu kişileri öldürdüğünü iddia etti. Temizöz’e 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 100 yıl hapis cezası isteyen savcı, diğer sanıklar hakkında da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezaları talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Kayseri eski İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki faili meçhul cinayetler davasının sanığı olarak yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!