4 yaşındaki Beyza'yı öldürüp yaktı

Güncelleme Tarihi:

4 yaşındaki Beyzayı öldürüp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 14:00

Konya'da 33 gün önce ekmek almak için çıktığı evine bir daha dönmeyen 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu'nun, komşu kadın tarafından öldürüldükten sonra cesedinin sobada yakıldığı iddia edildi. Zanlı kadın gözaltına alınırken, içinde kemik parçaları bulunan soba da delil olarak adliyeye getirildi.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen kapsamlı soruşturmada, çocuk ile birlikte en son görülen komşu kadın Kezban U. takibe alındı.

Birçok kez konuyla ilgili ifadesi de alınan Kezban U'nun evine baskın yapan polis, evde sobanın içinde çocuğa ait olduğu belirtilen kemiklerini buldu. Gözaltına alınan Kezban U, Konya Adliyesi'ne çıkarıldı.

Gözaltına alındıktan sonra, çocuğun yakıldığı iddia edilen sobayla birlikte Konya Adliyesi'ne getirilen Kezban U. (23), olay günü çocuğu boğarak öldürdüğünü, ardından da cesedi sobanın içine odunlarla birlikte yerleştirip, kolonya dökerek yaktığını itiraf etti.

Zanlının, bakkaldan, annesinin eline yazdığı not kağıdındaki siparişleri alıp eve dönen çocuğu kendi evine götürdüğü, boğarak öldürdüğü çocuğu sobada yakmaya başladıktan sonra, çocuğun aldığı ekmek ve yumurtaları aynı apartmandaki bir komşusuna gidip, kahvaltıda yediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Cinayet zanlısı kadının, çocuğun kaybolma olayından sonra olay yerine gelen gazetecilere “çocuğu son gören komşu” sıfatıyla çelişkili açıklamalar yapması dikkati çekiyor. Kamera kayıtlarındaki bu açıklamalar, kadının endişeli ruh halini net bir şekilde yansıtıyor.

4 yaşındaki Beyzayı öldürüp yaktı

Beyza'yı öldüren komşusu

Ayrıca, zanlı komşu kadının, çocuk kaybolduktan sonra dikkat çekmemek için Beyza'nın ailesinin yanına sıkça uğradığı öğrenilmişti.

Öte yandan cesedi bulunan Beyza'nın annesi Asuman Çökekoğlu (20) ile dedesinin dün akşam, 'çocuğumuzun bulunmasına yardımcı olunur” düşüncesiyle bir televizyon programına katılmak için İstanbul'a gittiği, acı haberi orada aldıkları, bu akşam 20.00 uçağıyla Konya'ya dönecekleri öğrenildi.

ZANLININ EŞİ KORUMA ALTINA ALINDI

Kezban U.'nun, bir tuğla fabrikasında işçi olarak çalışan eşi Mustafa U., güvenlik gerekçesiyle polis tarafından koruma altına alındı.

Mustafa U.'nun bulunduğu yer açıklanmazken, ailenin 5 ay önce ölen çocuğunun sara hastası ve spastik engelli olduğu, geçirdiği sara nöbeti sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 2.5 yaşındaki çocuğun ise ağabeyinin ölümüne tanık olduğu için doktor tavsiyesi ile evden uzaklaştırıldığı ve babaannesinin yanında kaldığı, bu nedenle cinayet sırasında evde bulunmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Mustafa U’nun polise verdiği ifadesinde, yaz olduğu için sobanın yanmadığını, bu yüzden de sobanın içinde bulunan kemikleri fark etmediğini ve cinayetten de bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!