4 haneli şifre

Güncelleme Tarihi:

4 haneli şifre
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 21:56

RUSYA Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikasta ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen koordinesinde sürdürülen soruşturmada, telefonundaki 4 haneli şifrenin izi sürülüyor. Savcılık, Altıntaş’ın Karlov’un korumasız olarak sergiye gittiği bilgisine nasıl ulaştığı ve suikast talimatı verenin kim olduğunu araştırıyor. Soruşturmadaki bilgiler özetle şöyle:

Haberin Devamı

- 17 Aralık günü, kredi kartıyla 250 TL’ye elbise satın aldı.

- 19 Aralık sabahı Demetevler Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden karın ağrısı şikâyetiyle bir günlük rapor aldı.

- Öğleden sonra, taksiyle otele gelip 214 nolu odada suikast için hazırlık yapmaya başladı. Bu odada kıyafetlerini değiştiren Altıntaş, 1 şarjörü silahına takarken 3 şarjörü de ceplerine yerleştirdi. 2-3 saat otelde kalan Altıntaş daha sonra yürüyerek sergi salonuna geçti. Polis kimliğini göstererek içeriye girdi.

- Rus Büyükelçisi Karlov konuşmasına başladıktan sonra saat 19.05’te ilk ateş açıldı.

- Özel harekât mensuplarının gelmesi ve saldırganın teslim olmayacağını bildirmesi üzerine saat 19.27’de çatışma başladı. Saat 19.40’ta Altıntaş hayatını kaybetti. Polisler ateş etmeyi 19.42’te sonlandırdı.

- İlk sağlık ekibi saat 19.49’da sergi salonuna girerek Karlov’a müdahale etmeye başladı.

17-25 ARALIK DEĞİŞİMİ
Altıntaş’a bir günlük rapor veren doktorun dayısının komiser olduğu ve FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındığı belirlendi. Saldırganın incelenen telefonunda 4 haneli bir şifre saptandı. Altıntaş’ın Emniyetteki bilgisayarında yapılan incelemede ise şüpheli bir site ziyaretinde bulunmadığı belirlendi.
Gülen cemaatine yakın kişilerin referansıyla polis olan Altıntaş’ın, 17-25 Aralık operasyonundan sonra araya mesafe koyarak, başka dini gruplarla iletişime geçtiği iddia edildi. 2012 yılına ait polisliğe giriş sınavına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu’nun 13 Ağustos 2015’teki raporunda yer alan C.S.’nin “Işık evlerine geliyordu”ifadesi, FETÖ bağlantısının delili olarak değerlendiriliyor. FETÖ ile bağlantı gerekçesiyle koleji kapatılan dayısı Hasan F.’nin yönlendirmesiyle polis olduğu ifade edilen Altıntaş’ın yakın çevresindeki kişilerin darbe girişiminin ardından meslekten atıldığı öne sürüldü.
Altıntaş’ın, geçici görevlendirmeyle gittiği Diyarbakır’dan 16-18 Temmuz’da izin alarak Ankara’ya geldiği de tespit edildi.

BAKMADAN GEÇME!