3 suç örgütü çökertildi... 63 şüpheli yakalandı

Güncelleme Tarihi:

3 suç örgütü çökertildi... 63 şüpheli yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 07:00

Aydın, Kastamonu ve Balıkesir merkezli 12 ilde eş zamanlı yapılan ‘Kafes-45’ operasyonları düzenlendi. Baskınlarda, 3 organize suç örgütü çökertildi. 63 şüphelinin ise yakalandığını açıklandı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 3 suç örgütünün yapılan operasyonlarla çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapılan operasyonlara ilişkin detayları paylaştı: “Aydın İl Jandarma Komutanlığınca yapılan 5 aylık takip neticesinde, Aydın merkezli Ankara, İzmir ve Muğla’da düzenlenen operasyonlarda araç satış işlemlerinde hileli eylemler yapıp vatandaşlarımızı zarara uğratarak ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen örgüt elebaşları Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı’nın da içerisinde bulunduğu 35 şüpheli yakalandı. Şüphelilere ait banka hesaplarında toplam 46 milyon TL para hareketliliğinin olduğu tespit edildi.”

PARAVAN ŞİRKETLE VURGUN

Kastamonu’da 4 aylık takip neticesinde Kastamonu merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Samsun, Karabük ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyelerinin; sözde kuyumculuk adı altında faaliyet gösterdikleri, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit para talebi olan mağdurlardan belirli bir komisyon karşılığı, halk arasında ‘kredi kartına takla attırmak’ tabiri ile bilinen yöntemle ödemelerini sağladıkları, paravan şirketler kurarak bankalardan POS cihazları temin ettikleri ve suç örgütü elebaşı ile örgüt üyeleri arasında, suçta kullanılan POS cihazlarını karşılıklı kargo ile gönderdikleri tespit edilen örgüt elebaşı Ömer Çınar’ın da içerisinde olduğu 21 şüpheli yakalandı. 14 paravan şirkete ait banka hesaplarında 980 milyon TL’lik işlem hacmi ve 105 milyon TL’lik haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Haberin Devamı

3 suç örgütü çökertildi... 63 şüpheli yakalandı

BOŞ SENET İMZALATMIŞLAR

Balıkesir’de teknik ve fiziki takip neticesinde; maddi açıdan zor durumdaki şahıslara boş senet imzalatarak yüksek faizle borç para verdikleri, borcunu ödeyemeyen şahısları tehdit ve şiddet yoluyla baskı altına aldıkları, mağdurların borçlarını ödemek amacıyla traktör ve arsalarını, düşük fiyata satışa çıkardıkları ve satışa çıkarılan mal varlıklarını şüphelilerin yakınları tarafından satın alınmasını sağladıkları tespit edilen örgüt elebaşı Salih Babayiğit’in de içinde bulunduğu 7 şüpheli yakalandı. Yaklaşık 37 vatandaşımızın mağdur edilerek 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!