239 yıl sonra ilk kez seslendirecek

Güncelleme Tarihi:

239 yıl sonra ilk kez seslendirecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 21:42

DOĞU ve Batı ülkelerinin özgün klasik ve geleneksel müzik örneklerine yer verilen ‘Uluslararası Şefika Kutluer Festivali’nin yedincisi bu sene 2-20 Aralık tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Festival 2 Aralık’ta İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde uluslararası flüt sanatçımız Şefika Kutluer’e Şef Vinicius Kattah yönetimindeki Avusturyalı Tutti Mozart Orkestrası’nın eşlik edeceği konserle başlayacak. Konserde Kutluer, Tutti Mozert ekibi ve Şef Vinicius Kattah’nın İsviçre’deki bir kütüphanede buldukları, Mozart’ın dostu ve hamisi olan flütist Johann Baptist Wendling’in konçertosunu 239 yıl sonra ilk kez seslendirecek. Aynı konser 4 Aralık’ta da Ankara’da Nâzım Hikmet Konser Salonu’nda tekrarlanacak. İlk seslendirmenin kaydı ise 2017 yılında albüm olarak tüm dünyada yayınlanacak. Festival kapsamında 12 Aralık’ta Ankara Nâzım Hikmet Konser Salonu’nda, Fransız piyanist ve bestecisi Stephane Blet’le birlikte Kutluer klasikten caza bir repertuvar sunacaklar. 14 Aralık Çarşamba günü ise TSK Armoni Mızıkası Orkestrası Şefika Kutluer’e eşlik edecek. 

BEATLES VE ELVİS DE VAR
19 Aralık Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek konserde de Şefika Kutluer pop dünyasının klasikleşmiş eserleri, ‘Beatles’ ve ‘Elvis Presley’in unutulmaz parçalarının Barok tarzda klasik müziğe Peter Breiner tarafından uyarlanmış düzenlemelerini Peter Breiner yönetimindeki Bilkent Yaylılar Orkestrası eşliğinde seslendirecek. Festival 20 Aralık Salı akşamı İstanbul’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde aynı konserle sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!