GeriSeyahat Fırsatlar Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar Fikirler

Fırsatlar Fikirler

Çikolata çılgınlığı

İsviçre, çikolata denince akla ilk gelen ülkelerden. Cenevre kentinde 11-12 Aralık’ta çikolata festivali düzenleniyor. L’Escalade adıyla da anılan festivalde yurtiçi ve dışından pek çok çikolata firması ürünlerini sergilerken, tabiri caizse siz de çikolataya doymuş oluyorsunuz. Akşam eğlencesi içinse katedralin önünde büyük bir şenlik ateşi yakılıyor. (www.compagniede1602.ch)

Floransa Bienali’nde 10 Türk


Bu yılki ana teması ‘Ahlak: Sanatın DNA’sı (Ethics: DNA of Art) olan Floransa Bienali 9 Aralık’a kadar devam ediyor. 50 ülkeden 450 sanatçının katıldığı bienalde Türkiye’den de sanatçılar yer alıyor: Zafer Akşit, Mediha Didem Türemen, Emel Vardar, Kaya Uçer, Umut Yalım, Gül Delemen, Anber Hacıraifoğlu, Hale Karaçelik, Naciye Subaşı, Fatma Tunç Gökte. Sergiler dışında performans, eğitim programı, atölye çalışmaları ve seminerleri de içeren bienalde ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ Anish Kapoor’a verilecek.
(www.florencebiennale.org)

155 yıllık odalarda tatil

Kapadokya’daki Perimasalı Cave Hotel, 1858 yılında yapılmış eski bir Rum evinde kuruldu. Dolayısıyla tarihle iç içe olan her odasında otantik bir hava, iç dekorasyon mevcut. Jakuzi, LCD TV, çay kahve makinesi, saç kurutucu, bornoz ve terlik bulunan odalarının kahvaltı dahil iki kişilik oda fiyatı 200 TL. (www.perimasalihotel.com)

Yılbaşına Amsterdam

Yeni yıla özgürlükler şehri Amsterdam’da girmek isterseniz, Setur’un 3 gece 4 günlük gezisi size uygun olabilir. Üstelik sadece farklı şehirlere gitme imkânı da sunuluyor. 29 Aralık - 1 Ocak arasında düzenlenecek turun kişi başı fiyatı 2.135 TL’den başlıyor.

False