GeriSeyahat Fikirler-Fırsatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fikirler-Fırsatlar

Fikirler-Fırsatlar

Çamlıhemşin’e kitabevi kafe açıldı
Fırtına Vadisi’nin yaylalarıyla ünlü mekânı Çamlıhemşin ilçesi Konaklar Mahallesi’nde Karadeniz kitaplığı ve kültürüne ait kitap, dergi ve müzik albümlerinin de bulunduğu ilk kitabevi kafe açıldı. Livera isimli kitabevi kafeyi açan Çamlıhemşinli yazar Uğur Biryol. Aynı zamanda rehber de olan Biryol, yöreye katkıda bulunmak amacıyla Çamlıhemşin’de ilk kez kitabevi ağırlıklı bir mekânı açtığını söyledi. Livera, Doğu Karadeniz’de yetişen şifalı bir bitkinin adı. Mutfak menüsü oldukça zengin olan kafede yerel lezzetlerden muhlama, karalahana sarması, Laz böreği bulmak da mümkün. Yeliz Balıkçı ve Serpil Toprak tarafından işletilen mekâna, yolunuzu Fırtına Vadisi’ne düşürdüğünüzde mutlaka uğrayın. Livera Kitabevi Kafe Konaklar Mahallesi No:5 Çamlıhemşin/Rize
Tel: 0464-651 7775

Komşu Maldivler: Halkidiki
Yunanistan’ın kuzeyinde yer alan Halkidiki yarımadası, doğası, berrak denizi ve güler yüzlü insanları ile tatil için en ideal rotalardan biri. Halkidiki, farklı destinasyon arayanlar, uzun yol derdi çekmeden kısa bir mola ile denizin, güneşin, yeşil doğanın, eğlencenin ve geleneksel lezzetlerin tadını çıkarmak isteyenler arasında her geçen gün daha da ünleniyor. Yunanlıların geleneksel tatil adresi olan bu güzel yarımadada, bir yandan Yunan köylerini gezebilir, bir yandan da altın rengi kumsalların ve turkuaz rengi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tatilbudur.com tarafından düzenlenen ve 2 gece konaklamalı turun diğer rotası ise Selanik. Atatürk’ün doğduğu ve büyüdüğü topraklarda, tarihi yerlerin yanı sıra Osmanlı’dan ve Bizans’tan kalma eserleri görebilir, müze haline getirilen Atatürk’ün evindeki ruhu tam yerinde yaşayabilirsiniz. Selanik gecelerini unutulmaz kılan dünyaca ünlü Yunan eğlencesi tavernalar uğranması gereken yerlerden. Mayıs’ta başlayıp Eylül’e kadar süren 2 gece 4 günlük Halkidiki - Selanik turları 149 Euro’dan başlıyor. (www.tatilbudur.com)

Karadeniz Sevdaluk’u
Sevdaluk dizisi Karadeniz’i özellikle Fırtına Vadisi’ni yakından görmek isteyenler için ekranlarda yayınlandığından bu yana epeyce hasret giderdi. Hem dizinin çekildiği mekânları görmek hem de bu mekânların yukarısındaki dağ köylerini dolaşmak için Bukla Tur tarafından düzenlenen Sevdaluk Karadeniz programına göz atmakta fayda var. Köylerdeki hayata yakından bakmak, yüzyıllık konaklarda tarihi solumak, Çamlıhemşinliler’in evlerine misafir olup lezzetli çaylar içmek sunduğu fırsatlardan yalnızca birkaçı. 7 günlük turun fiyatı 1350 TL. (www.bukla.com)

Toskana’da Ferrari’yle 4 gün
Setur, Ferrari’nin dünya çapında tek yetkili acentesi olan Red Travel işbirliği ile heyecan dolu bir seyahat deneyimi sunuyor. Kişisel olarak hazırlanan Ferrari Turları İtalyan yaşam tarzı tecrübe ediliyor. Ferrari’nin son modellerini sürme fırsatı bulacak olan alternatif tur meraklıları, yaklaşık bin kilometrelik efsanevi Mille Miglia yarışı güzergahında, Toskana’nın dik ve kavisli yollarında adrenalin dolu bir tecrübe yaşayacak. İtalya’nın en güzel şehirlerinden Floransa, Roma veya Milano’da başlayan macera, büyüleyici bir manzara eşliğinde devam edecek. Tura katılan misafirler, muhteşem çevre manzarası eşliğinde, özenle seçilen yollarda Ferrari’lerini sürerken, Michelin yıldızlı restoranlarda İtalyan mutfağının lezzetlerine yol alıp, lüks otellerde konaklayacak. 4 günlük turun uçak hariç konaklamalar dahil fiyatı 13 bin Euro. (37 bin 310 TL) Ayrıca Ferrari’nin kullanımı öncesinde de 10 bin Euro kapora (28 bin 700 TL) vermek gerekiyor. (www.setur.com.tr/document/pdf/4Gun_Roma_Toskana_Turu.pdf)

Ekolojik okulda bir hafta
Buğday Derneği’nin Çanakkale Küçükkuyu Çamtepe’de kurduğu Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi ekolojik eğitimlerine devam ediyor. Doğa dostu ve yerel malzemelerle, imece usuluyle inşa edilen merkezde ekolojiyle ilgili etkinlikler, kurslar, söyleşi ve atölyeler gerçekleşiyor. Merkezin 2014 takviminde yer alan bazı etkinlikler şöyle: Şifalı Bitkiler Okulu, Şifa Okulu, Yaşam Okulu Deneyim Haftaları, Ekolojik Sosyal Girişimcilik, Eko Yoga. Çamtepe Ekolojik Yaşam Merkezi’ne Edremit – Çanakkale yolu üzerindeki Küçükkuyu Beldesinden gidiliyor. Otobüsle İstanbul’dan yaklaşık 7, Ankara’dan 12, İzmir’den 5 saat sürüyor. Çamtepe’de yaz boyunca birer haftalık gönüllü deneyim elde etmenin ücreti 300 TL. (www.bugday.org - www.camtepe.org)

Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya
Sümela Manastırı, Zigana Geçidi, Karaca Mağarası, Sarıçiçek Köy Odaları, Kov Kalesi, Baksı Sanat Müzesi, Öşk Vank, Tortum Şelalesi, Narman Peri Bacaları, Peynir Müzesi, Tunçkaya, Çengilli Kilisesi, Kağızman, Ani Harabeleri... Zayente Seyahat Acentası’nın 9-14 Haziran tarihleri arasında düzenlediği tur çerçevesinde Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan güzergahtaki bu en önemli noktalar gezilecek. 5 gecelik turun fiyatı uçak hariç 950 TL. (www.zayende.com)

False