GeriSeyahat Fasılsız iftar sofrası olmaz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fasılsız iftar sofrası olmaz

Fasılsız iftar sofrası olmaz

Canlı müzik eÅŸliÄŸinde yemek alışkanlığı, ramazan ayında da sürüyor. Bu yıl hemen hemen her lokantada ya da otelde iftar yemeÄŸi fasıl müziÄŸi eÅŸliÄŸinde sunuluyor. Ä°ÅŸte Ä°stanbul'daki bazı lokanta ve otellerin iftar programı.ALARGA RESTORAN KuruçeÅŸme'deki Alarga bu yıl ilk defa BoÄŸaz'da ramazan keyfi sunuyor. Ramazan için özel hazırlanan ve geleneksel ev yemeklerinden oluÅŸan mönünün kiÅŸi başı fiyatı her ÅŸey dahil 30 milyon. Gruplara özel indirimler uygulanıyor. Tel: 212-358 31 57.ZÄ°YA ÅžARK SOFRASI Ä°stanbul'da 6 ÅŸubesi bulunan Ziya Åžark Sofrası, iftarda sınırsız yiyecek ve içecek sunuyor. Ä°ftariye tabağı, çorba, börek, salata, çiÄŸ köfte, içli köfte, tatlı ve içecek çeÅŸitlerinin yanında ana yemek olarak özel Ziya toplu kebabı yer alıyor. Tel: 212-417 74 18.KABURGA SOFRASI Mardin mutfağını Ä°stanbul'a taşıyan Kaburga Sofrası'nın iftar mönüsünde narsuyu salatası, mumbar dolması, kaburga dolması gibi yöresel yemekler var. Cumartesi akÅŸamları buna iÅŸkembe dolması da ekleniyor. Aksaray'da da ÅŸubesi olan restoranın ÅžiÅŸli ÅŸubesinde fasıl müziÄŸi eÅŸliÄŸinde iftar edebilirsiniz. ÅžiÅŸli ÅŸubesinde kiÅŸi başı fiyatı 25, Aksaray'da 23 milyon lira. Aksaray 212-532 73 73, ÅžiÅŸli 212-225 95 95. LYRA RESTORAN Dragos'taki lokantada her gün için ayrı bir mönü hazırlanıyor. Yemekler çömleklerde sunuluyor. Ä°ftariyelikle baÅŸlayan yemek çorba, zeytinyaÄŸlı, safranlı pilav, ana yemek, börek, tatlı ve meyveden oluÅŸan açık büfeyle devam ediyor. PerÅŸembe, cuma ve cumartesi fasıl var. KiÅŸi başı fiyatı 35 milyon lira. Tel: 212-442 16 60. GOLDEN TULÄ°P ERESÄ°N TOPKAPI HOTEL Fasıl müziÄŸi ve semazen gösterileri eÅŸliÄŸindeki iftar açık büfesi iftariyelik, zeytinyaÄŸlılar, ana yemek, börek çeÅŸitleri ve tatlılardan oluÅŸuyor. Otelin kiÅŸi başı ücreti 25 milyon 500 bin lira. Tel: 212-631 12 12 (3352-3353).GREEN PARK HOTEL Ä°ftar mönüsü iftariye tabağı, çorba, su böreÄŸi, salata, ana yemek, tatlı ve içeceklerden oluÅŸuyor. Bostancı, Taksim ve Merter'de üç ayrı yerde hizmet veren otel, 30 kiÅŸiden 1000 kiÅŸiye kadar kapasiteli salonlarında iftar davetleri de düzenliyor. Ä°ftar mönüsünün kiÅŸi başı fiyatı 20 ile 25 milyon arasında deÄŸiÅŸiyor. Taksim 212-238 05 05, Merter 212-507 73 73, Bostancı 216-573 30 30. DEDEMAN OTELLERÄ° Açık büfe ve özel misafir grupları için seçenekli mönüler sunuyor. 101 çeÅŸit yemeÄŸin bulunduÄŸu açık büfede iftariyelikler, çorbalar, zeytinyaÄŸlılar, salatalar, hamur iÅŸleri, tatlılar ve ana yemekler yer alıyor. Ä°ftar sofralarına fasıl da eÅŸlik ediyor. Fiyat Dedeman Ä°stanbul'da 32 milyon 500 bin, Ankara'da 27 milyon 500 bin, Bodrum'da 18 milyon 500 bin ve Antalya'da 15 milyon lira. Tel: 212-356 19 95. Ramazan yemekleri Capitol'de yarışacakCapitol AlışveriÅŸ Merkezi'nde salçalı tavuklu yemekler ve yoÄŸurtlu yemekler yarışması düzenleniyor. NeÅŸe Erberk Ajans'ın düzenlediÄŸi yarışmanın sponsorluÄŸunu Akfa, Åžeker Piliç, TikveÅŸli gibi markalar yapıyor. Yarışma 8-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Katılanlar arasında her gün iftarda eleme yapılacak ve iki kiÅŸi finale kalacak. Günün birincilerine elektrikli ev aletleri hediye edilecek. Finali kazanan iki kiÅŸiye ise Reel Mutfak'tan mutfak hediye edilecek. Dereceye giren diÄŸer yarışmacılara ödüller verilecek.Â
False