GeriSeyahat Eski ramazanlar artık alışveriş merkezlerinde
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Eski ramazanlar artık alışveriş merkezlerinde

Eski ramazanlar artık alışveriş merkezlerinde

Her ramazanda "nerede o eski ramazanlar"la başlayan cümleler kurulur ya, işte o eski ramazanlar artık alışveriş merkezlerinde.

İp cambazı bile var

CarrefourSA Alışveriş Merkezleri'nde Karagöz-Hacivat ve ortaoyunu gösterileri ile fasıl var. Gösterileri izleyen müşterilere, kostüm giyen şıracılar içecek dağıtıyor. İp cambazı Dr. Özdemir Turan'ın da bir gösterisi var. Etkinlikler Bayrampaşa, Haramidere, Ümraniye ve İçerenköy CarrefourSa'larda, iftardan hemen önce ve sonra izlenebilir.

Semazenleri izleyin

Migros Alışveriş Merkezi'ne geçen yıllarda olduğu gibi nostaljik dekorlar kuruldu. Eski İstanbul evlerinin bulunduğu sokak, pide hazırlayan fırıncı, Ramazan davulcusu, iftar yapan bir aile Beylikdüzü Migros'ta karşılaşacaklarınız arasında. Bu nostaljik ortamda bir dizi etkinlik düzenlenecek. Sema gösterisi, fasıl, Karagöz-Hacivat, kukla gösterisi 24 Kasım'a kadar her gün ziyaretçilerle buluşacak.

Her yer çiniyle kaplandı

Levent Metrocity Alışveriş Merkezi de ramazan için dekorasyonunu değiştirenlerden. Her yanı kandillerle ve İznik çinileriyle donatılan merkezde, her gün 18.00- 20.00 saatleri arası hem çocuklar, hem büyükler için etkinlikler düzenleniyor. Kukla tiyatrosu, fasıl, ortaoyunu ve Hacivat-Karagöz, çocuklar için meddah gösterileri 26 Kasım'a kadar devam edecek.

Ateş yutan adamı kaçırmayın

M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde 24 Kasım'a kadar gölge oyunu, ateş yutan adam, sihirbaz ve jonklör gösterisi, ortaoyunu, kukla tiyatrosu, fasıl, illüzyon, sema gösterisi gibi türlü etkinlikler düzenleniyor. 24 Kasım'a kadar sürecek.

Aşıklar atışıyor

Olivium Outlet Center, ünlü tiyatrocuları konuk ediyor. Sahne Gösteri Sanatları tarafından sahnelenecek kısa oyunların yanında fasıl, ortaoyunu, kanto, Minakyan Efendi Kumpanyası gösterisi, aşık atışmaları da yapılıyor. Etkinlikler her gün 16.40'ta fasıl ile başlıyor. Oyunlar 19.30'dan itibaren yemek katında kurulan tiyatro salonunda düzenleniyor.

Yemek yarışması var

Salçalı tavuk yemekleri, yoğurtlu yemeklere karşı! Altunizade Capitol Alışveriş Merkezi'nde ramazan yemekleri yarışması düzenleniyor. 8-14 Kasım arasında halktan seçilecek jürinin önünde kurulacak mutfakta yarışmacılar yemeklerini pişirecekler. Finale kalan yemekler 15 Kasım'da, Pakize Suda, Arzum Onan, Neşe Erberk'ten oluşan jürinin karşısına çıkacak. İki kategoride birinciliği kazanan yarışmacılara Reel Mutfak'tan mutfak hediye edilecek. Dereceye girenlere Arçelik'ten fırın, Porland yemek takımı, Jumbo'dan tencere takımı verilecek. Yarışmaya herkes katılabilir ama acele edin tariflerinizi Capitol'e ulaştırmak için bugün son.
False