GeriSeyahat Ernest Ranglin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ernest Ranglin

Ernest Ranglin

CRR Konser Salonu
25.11.2011
20:00

1932 yılında Jamaika’da doğan Ernest Ranglin, küçük yaşlardan itibaren müzik kültürüyle büyüdü.Ranglin, daha sonra Amerikalı caz gitaristi Charlie Christian’dan etkilendi. Ranglin, 16 yaşına geldiğinde şehrin genç ve yetenekli müzisyenlerinden biri olarak tanındı. 1948 yılında ilk grubu olan Val Bennett Orkestrası’na katıldı. Kısa süre içerisinde diğer gruplarında ilgisini çeken Ranglin, 1950’li yılların başında Jamaika’nın en bilinen grubu Eric Deans Orkestra’da çalmaya başladı.

Ranglin’in akıcı, çok yönlü gitar stili ve düzenlemelerdeki başarısı onu “Ska” türünün en aranan ismi haline getirdi. 1964 yılında kaydettiği “My Boy Lollipop” tüm dünyada çok ses getirerek  İngiltere listelerinde iki numaraya kadar yükseldi ve bu sayede “Ska” kelimesi de pop müzik literatürüne eklenmiş oldu. Aynı yıl Londra’da  Ronnie Scott’ın Klübünde çalmaya başlayan Ranglin,  İngiliz müzik otoritelerinden tam not alırken, Jamaika’ya döndüğünde artık uluslararası bir yıldız olmanın eşiğindeydi.

Sayısız albüme düzenlemeleriyle de katkı  yapan Ranglin, Jamaika efsanesi Bob Marley ile de unutulmaz “It Hurts To Be Alone” adlı parçada beraber çalıştı. 70’lerin başında Jimmy Cliff’in grubuyla Avrupa, Amerika ve uzak doğuyu turlayan Ranglin, 1974’de Newport Caz Festivalinde kendi Orkestrası’yla çıktığı sahnede seyirciyi büyüleyerek caz dünyasında da kendine iyi bir yer edindi.

Dünyanın dört bir yanında konserler vermeye devam eden Ernest Ranglin; George Benson, Kenny Burrell, Stanley Jordan, Charlie Byrd, Barney Kessel ve Tal Farlow gibi ünlü sanatçıların da yakından takip ettiği bir usta olarak anılıyor

Ne kadar:

1. Kategori - 89.00 TL
2. Kategori - 78.00 TL
3. Kategori - 67.00 TL
4. Kategori - 56.00 TL

False