En iyi strateji oyunları listesi - Oynanması gereken en iyi 10 bilgisayar (Pc) ve mobil strateji oyunu önerisi

Güncelleme Tarihi:

En iyi strateji oyunları listesi - Oynanması gereken en iyi 10 bilgisayar (Pc) ve mobil strateji oyunu önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 20:56

Bilgisayar teknolojisi geliştikçe, bilgisayarda oynanan oyunların da kalitesi ve çeşidi artıyor. Akıllı mobil cihazların gelişmesiyle de mobil oyun avantajıyla istenilen yerde oynamak mümkündür. Bilgisayar ve mobil cihazlarda farklı kategorilerde oynanacak oyunlar bulunuyor. Bunlardan biri de strateji oyunlarıdır. Bilgisayar ve mobil cihazlarda oynayabileceğiniz en iyi 10 strateji oyununu sizler için derledik.

Haberin Devamı

Strateji oyunlarının bilgisayar oyun dünyasında ayrı bir yeri vardır. Orduları yönetmek, bir devlet kurmak, çağ atlamak oyuncuların fantezi dünyasını ortaya çıkarıyor. Bu alanda yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz ve ortaya çıkarabileceğiniz strateji oyunları bulunuyor. Bazıların hem bilgisayarda hem de mobil cihazlarda oynayabiliyorsunuz. Artık birçok oyun yardımcı programlar sayesinde bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden oynanabiliyor. Gerekli programı indirdiğinizde mobilde oynadığınız oyunu PC’nize kurabiliyorsunuz.

1- XCom; çevrimiçi en iyi sıra tabanlı strateji oyunlarından biri olarak öne çıkıyor. Oyunda, dünyayı uzaylıların işgal etme çabası ve dünyalıların da buna karşı verdiği mücadele ele alınıyor. Dünyayı kurtarma görevinin başı olarak oyunu yönetiyorsunuz.

2- The Battle of Polytopia; Sıra tabanlı en iyi strateji oyunlarından biridir. Oyunda, bir kabileden başlayarak, imparatorluğa doğru bir yolculuk yapıyorsunuz. Kabilenizi geliştirip, kabileler işgal ediyorsunuz.

Haberin Devamı

3- Mafia City; Kendi mafya imparatorluğunu ve şehrini kurma oyunudur. Ekip kurarak, onları eğitip, savaşa gönderiyorsunuz. Mafya patronu olmak için diğer mafya üyelerini, patronlarını saf dışı bırakmalısınız.

4- Megapolis; Hayallerinizin metropolünü kurmanıza imkân tanıyor. Gerçekçi bir şehir planlaması yapıyorsunuz. Megapolis ile şehir nasıl inşa edilir, bir şehir nasıl yönetilir gibi sorulara, oynayarak cevap buluyorsunuz.

5- Zombi Anarchy; Yeni dünya düzeninde kampınızı korumak ve hayatta kalmak için zombilere karşı tedbirli olmalısınız. Zombileri öldürmek için modern silahlara sahipsiniz. Zombileri öldürüp, sağ kalan insanları bulmaya çalışıyorsunuz.

Megapapel parayla şehir kurulumuna başlıyorsunuz. Seviyeniz arttıkça ve online bağlantı süreniz uzun olduğu müddetçe, megapapel sıkıntısı çekmiyorsunuz. Şehriniz büyüdükçe, nüfusunuz da artıyor. Bununla birlikte size düşen görevler de artıyor. Görevleri yerine getirdikçe, bir şehri yönetmenin ne demek olduğunu anlıyorsunuz.

6-Age of Empires II; Strateji oyunlarının atası olarak kabul ediliyor. Oyun orta çağda ve 13 uygarlık etrafında geçiyor. Kabilenizi ve ordunuzu kuruyorsunuz. Çevre kabilelerle savaşıp, gelişmeye çalışıyorsunuz. Savaşlar ve ganimetler kazandıkça kabileden imparatorluğa doğru gelişiminiz ilerliyor.

Haberin Devamı

7- Civilization V; Civilization serisine yeni bir yaklaşım getirmiştir. Rastgele oluşturulmuş haritalarda bir medeniyetin kontrolünü tarih öncesi zamanlardan geleceğe kadar uzanan geniş bir spektrumda ele alıyorsunuz. . Oyun içerisinde; araştırmalar, keşifler, diplomatik hamleler, genişlemeler, ekonomik geliştirmeler, yönetim ve askerî fetihler gibi kazanma türleri bulunuyor.

8 WarCraft III; Irklara göre ayrılmış dört, Frozen Throne’un ise yine aynı şekilde ayrılmış üç senaryosu, bunlara eklenen bonus senaryosu bulunuyor. Oyunda bir ırkı seçip, Human, Undead, Ork, Night Elf görevlerini tamamlıyorsunuz. Bu arada köyünüzü kurup, geliştirmeye, askerlerinizi eğitmeye devam ediyorsunuz.

Haberin Devamı

9-Geor Taktics; Yönettiğiniz dört karakterle, canavarlara karşı mücadele veriyorsunuz. Asıl göreviniz bu canavarları üreten kötü karakteri yakalamak. Askerlerinizin seviyesini yükseltiyorsunuz. Farklı görevler ile elde ettiğiniz ganimetleri topluyorsunuz.

10- Wasteland 3; Oyunu Colorado’nun donmuş topraklarında oynuyorsunuz. Kıyamet sonrası hayatta kalma mücadelesi veriyorsunuz. Seçimler yapıyor, eşyalar topluyor ve karakterinizi güçlendirmeye çalışıyorsunuz. Oyunda bol bol diyaloglar ve savaşlar bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!